in

38 ezer forint büntetést kapott, mert találtak egy alkalmazást az utasa mobilján

Egy autóst 38 ezer forintra büntettek, mert az utasa mobiltelefonján sebességmérő alkalmazást találtak használatban. Németországban mostantól már az utasok sem használhatják ezeket az applikációkat.

Heidelberg belterületén egy 64 éves férfi gyorsan autózott, és emiatt rendőrök állították meg. Az ellenőrzés során felfedezték, hogy az autóban ülő utas mobiltelefonján fut egy olyan alkalmazás, ami mutatja a jármű sebességét. Ez Németországban már 2020 óta tilos. Annak ellenére, hogy a mobiltelefon az utasé volt, a sofőr is „használta” az alkalmazást, ezért 100 eurós (38 ezer forint) bírságot kapott. A sofőr nem volt hajlandó kifizetni a bírságot, és panaszt tett az intézkedés ellen, mondván, hogy saját telefonján nem használt jogellenes alkalmazást, és az utas észlelhette csak az applikáció figyelmeztetéseit.

A kerületi bíróság és a fellebbezés után a legfelsőbb bíróság is úgy döntött, hogy a tilalom nem csak akkor vonatkozik, ha a sofőr aktivál egy alkalmazást, hanem ha az utas is használja azt, és az figyelmeztetést ad a sebességmérő készülékek jelenlétére. Így a sofőrnek ki kell fizetnie a pénzbírságot. A férfi tudta, hogy amit tesz, az valószínűleg jogellenes, hiszen az intézkedés kezdetén megpróbálta elrejteni a mobiltelefont a rendőrök elől. A karlsruhei bíróság döntése jogerős, és lehet, hogy precedenst teremt hasonló ügyekben.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

A legtöbb nő ezért nem szereti a férjét 5-10 év után.. Tanulságos, minden férfinek

Így néz ki Damu Roland sírja a rongálás után – FOTÓ