in , ,

Miért olyan törékenyek a modern kapcsolatok?

Ez a cikk talán segít megtalálni a választ arra az égető kérdésre, hogy napjainkban miért nem olyan erősek a párkapcsolatok, mint régen.

  1. Nem vagyunk felkészülve

Nem vagyunk kompromisszumkészek. Nem vagyunk hajlandók áldozatokat hozni és feltétel nélkül szeretni. Nem tudunk várni, mindent azonnal, egyszerre akarunk. Nem hagyjuk, hogy az érzéseink kibontakozzanak. Időkorlátokat szabunk meg, hogy mikor mit kellene éreznünk. 

  1. Összekeverjük a szerelmet más érzésekkel

Gyakran olyasvalakit választunk, akivel bármikor elmehetünk moziba, vagy egy étterembe, nem azt a személyt, aki tényleg megért minket és támogat a lenagyobb fájdalomban is. Nem szeretünk unalmasan élni, ezért a legszórakoztatóbb, legvidámabb emberekkel vesszük körbe magunkat, akik kalanddá változtatják az életet. Nem vagyunk azonban felkészülve a változásra, amely előbb-utóbb minden kapcsolatban bekövetkezik.

  1. A taposómalomban ragadunk

Nincs időnk és energiánk a szerelembe, mert túl elfoglaltak vagyunk az anyagi előnyök kergetésével. 

  1. Azonnali eredményt akarunk

Amikor szerelembe esünk, azonnal egy érett kapcsolatot szeretnénk. Ez az érettség és a kölcsönös megértés azonban csak az együtt töltött évek alatt alakul ki. Az emberek manapság azt gondolják, hogy semmire nem éri meg pazarolni a drága idejüket.

  1. Telhetetlenek vagyunk

Nagyon sokan inkább töltenének el egy órát száz emberrel, mint egy egész napot egy emberrel. Kapzsik vagyunk és mindent egyszerre akarunk. Belekezdünk egy kapcsolatba, majd véget vetünk neki, ha találunk egy „jobbat”. Senkinek sem tudjuk a legjobb énünket nyújtani, de másoktól elvárjuk, hogy tökéletesek legyenek. Rengeteg emberrel randizunk, de nem adunk igazi esélyt senkinek.

  1. Függünk a technológiától

A technológia közelebb hozott minket egymáshoz. Annyira közel, hogy néha lélegezni is nehéz. A chat, a hangfelvételek és a videóhívások felváltották a személyes kommunikációt. Nem kell többé időt töltenünk egymással. Más így is minden tudunk egymásról, nincs miről beszélgetnünk.

  1. Nem tudunk sokáig egy helyen maradni

A mi generációnk már elválasztotta a szexet a szerelemtől. Az emberek először lefekszenek egymással, aztán eldöntik, hogy együtt akarnak-e maradni. Napjainkban a házasságon kívüli szex teljesen normális. Az olyan dolgok, mint a nyitott kapcsolat, a bartáság extrákkal, vagy az egyéjszakás kalandok a modern élet részeivé váltak.

  1. Túlságosan félünk

Félünk az új kapcsolatoktól, a csalódástól, az érzelmi sérülésektől és az összetört szívtől. Ezért van az, hogy sokan nem engednek másokat az életükbe. Falakat húzunk magunk köré, amelyek olyan vastagok, hogy nem engedik láttatni, milyen is valójában az élet.

  1. Nem becsüljük meg egymást és a kapcsolatokat

Semmit nem jelent már elengedni valakit, aki szeret minket. Túl sokat csalódtunk az emberekben, akik körülvesznek minket. 

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Te is ásványvizet iszol? Erről mindenképp tudnod kell!

6 celeb halálhír: akiket már elsirattak, pedig vígan életben vannak