in ,

Te is ásványvizet iszol? Erről mindenképp tudnod kell!

Akik azt gondolják, hogy egészségük megőrzéséért sokat tesznek azzal, hogy kizárólag palackozott vizet isznak, azok nem számolnak azzal a veszéllyel, hogy hosszútávon komoly magnéziumhiány alakulhat ki szervezetükben, amelynek súlyos következményei is lehetnek.

A puffadás, folyamatos fáradtságérzet, alvászavarok, izom és keringési fájdalmak, émelygés, végtagremegés a tünetei a krónikus magnéziumhiánynak.

Viszont ezen tünetegyüttesek még sok más betegségre is utalhatnak, ezért az orvosok csak nehezen, több. Nehéz megállapítani, hiszen például a vérben csak a magnéziummennyiség 1 százaléka található meg, ezért véranalízissel szinte lehetetlen kimutatni a hiányt, a nyomelem jelentős része az izmokban és a csontokban található meg.

A magnézium egy elengedhetetlen nyomelem, amelyre nagy szüksége van a szervezetnek, többek között szabályozza a szívritmust, fontos szerepet játszik a csontok egészségének megőrzésében, valamint a vérnyomás mérséklésében is.

A nőknek napi 320 mg magnézium bevitele ajánlott, a férfiak esetében pedig 420 mg. Ez nem egy nagy mennyiség, könnyen hozzájuthatunk, ha változatosan táplálkozunk, sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk, gazdag magnéziumforrás a dió és a mogyoró, de a húsokban, gabonafélékben is megtalálható.

Ha fennáll a magnéziumhiány, akkor kezdetben idegesség, türelmetlenség, émelygés, hányás, a láb ideges mozgatás, súlyosabb esetekben izomgörcsök is kialakulhatnak.

A szakemberek azt javasolják, hogy inkább igyunk vezetékes vizet, a palackozott helyett, mert ebben több, és kiegyensúlyozottabb az ásványi anyag mennyisége.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Ha valaha érezted, hogy a tested hirtelen megrándul, mikor épp elalszol, ez történik veled

Miért olyan törékenyek a modern kapcsolatok?