in

Hat gyermek életét vesztette egy gázolásban ! Iskolásokat gázolt el egy autó

Kedden délelőtt Dél-Irakban, a Bászra kormányzóságban szörnyű baleset történt: egy hűtőkocsi elvesztette irányítását és a járdán haladó általános iskolás csoportba hajtott. A bagdadi belügyminisztérium jelentése szerint hat gyermek életét vesztette és további tizennégy szenvedett sérüléseket a baleset következtében.

REUTERS/Mohammed Aty

Gyerekek kapnak orvosi ellátást egy kórházban, miután 2024. április 2-án az iraki Bászrában egy hűtőkamion gyerekcsoportba hajtott, hat általános iskolás diák meghalt, további 14 pedig megsérült.

A helyi hatóságok és szemtanúk beszámolói szerint a teherautó a fékrendszer meghibásodása miatt sodródott az útszélre, ahol az al-Harta település iskolájának tanulói éppen haladtak. Egészségügyi forrásokból érkezett információk szerint több gyermek is válságos állapotban van, komoly fejsérüléseket szenvedve.

Mohammed asz-Szudáni miniszterelnök azonnali vizsgálatot rendelt el a tragédia körülményeinek tisztázására. Az INA iraki hírügynökség értesülései szerint a teherautó vezetőjét őrizetbe vették a hatóságok. A kormányzóságban három napos gyászt hirdettek az áldozatok emlékére.

Az eset rávilágít a közúti biztonság iraki állapotaira. Tavaly az országban több mint hétezer közúti balesetet regisztráltak, melyek nagy részét az utak káros állapota, a hiányzó közlekedési jelzések, valamint a közlekedésbiztonsági előírások figyelmen kívül hagyása okozta, állítja az Emberi Jogok Iraki Főbizottsága. Ez a tragikus esemény ismét felhívja a figyelmet a közlekedésbiztonság fontosságára és a hatóságok felelősségére a közutak karbantartásában és a biztonsági előírások betartásának ellenőrzésében.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Most már hivatalos! Özönlenek a gratulációk Krausz Gábornak és Mikes Annának – EZZEL a képpel jelentették be a nagy hírt! 🥰

Egy szeméttelepen találták meg az eltűnt kislányt