in

Felesége halála után csődbe ment, és be kellett zárnia az éttermét. Amikor pár nap múlva egy rendőr átad neki egy borítékot, nem bírja visszatartani a könnyeit

Az egyik legszomorúbb dolog, amikor valaki egész élete munkája veszik kárba, mert egy váratlanesemény miatt nem tud megbirkózni a pénzügyi háttér problémájával, és sutba kell dobnia mindent, ami odáig elért.

Az idős pár, Tody és Betty már több mint három évtizede vezették a kisváros egyik legnépszerűbb éttermét. A vendéglátóipari egység rengeteg törzsvendéggel, gyakorlatilag már egy saját baráti körrel rendelkezett.

Köszönhető ez a tulajdonosok közvetlenségének, és annak, hogy ők igazán megbecsülték a vendégeiket, akik igazi családtagnak érezhették magukat az étteremben.

Sokan már kifejezetten az ottani miliő és a barátok kedvéért jártak oda elsősorban! Aztán egy napon mindennek hirtelen vége szakadt, amikor az asszony egyik napról a másikra, tragikus körülmények között elhunyt.

A temetkezési költségek olyan óriási összegre rúgtak, hogy a férfi úgy döntött, hogy beszünteti az étterem működését, és bezárja az üzletet, mert képtelen másképpen kigazdálkodni a temetési költségeket.

A törzsvendégek először rendkívül elszomorodtak, és mélyen együtt éreztek az idős férfival, azonban egyszer csak valakinek támadt egy ötlete, és úgy döntöttek, hogy gyűjtést szerveznek, és egy összefogással segítenek abban, hogy az idős férfinak ne kelljen bezárnia az éttermet.

Az első sorban rendőrökből és tűzoltókból álló, elkötelezett vendégkörnek sikerült egy igen jelentős összeget, 6000 $-t összegyűjteniük, amelyből a férfi kedvezményesen már ki tudta fizetni a temetkezési költségeket.

Tody végül könnyek között köszönte meg a baráti kör jó tettét, amelyet azonban láthatóan még percekig nem tudott teljesen elhinni. Kellett neki pár perc, míg felfogta, hogy mégis megmenekül mindaz, amit a feleségével ketten felépítettek.

Az év elején ismét megnyithatta az éttermet, amelyben Betty pozícióját a pár lánya vette át. Így az asszony emléke férje és lánya munkáján, az éttermen és a törzsvendégek “családján” keresztül tovább él!

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Ha rajtad is vannak ilyen piros pöttyök, akkor jobb, ha tudod:

Egy alaszkai férfi több tucat Fehérfejű rétisast etet, aztán a kamera hirtelen balra mozdul…