in

Ha rajtad is vannak ilyen piros pöttyök, akkor jobb, ha tudod:

Az anyajegyeknek sok formája van. Néhány fajtája már születésünkkor megtalálható, sok közülük teljesen ártalmatlan, és vannak nagy melanóma kockázatúak is.

És vannak az angiomák, az éranyajegyek, amiket hívhatunk piros anyagjegynek is.

Már a nevéből is adódóan érződik, hogy nem valódi anyajegyek. Ezek minden esetben jóindulatű elváltozások, általában piros színűek, de lehetnek akár kékesek is.

Apró, kitágult erek tömörülése ez. Vannak olyan éranyajegyek, amit óvatosan tapintva még akár pulzusunkat is érezhetjük.

Ezek néhány milliméteresek, éles határúak, kiemelkedőek, és legtöbbször az emberi törzsön jelennek meg, de bárhol előbukkanhatnak. Fejbőrön, és arcon is.

Arcon gyakori pattanás nyomkodás után – szóval ha nem akarunk ilyet, akkor lehetőleg ne kísérletezzünk a mitesszerek nyomkodással való eltávolításával.

Bár újszülötteken is előfordul, legtöbbször az idősödéssel szaporodnak. Mindenesetre ha túl sok van belőle, hirtelen szaporodott a számuk, akkor az jelezheti azt, hogy hajlamosak vagyunk rá, de állhat hormonális ok is a háttérben, például terhesség, esetleg hormon tartalmú gyógyszer szedése.

De semmiképp nem rosszindulatú, maximum – ha valaki kényes rá – esztétikai probléma.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Az egész Váci utca Tóth Gabi szerelmét bámulta! Papp Máté Bence döbbenetes videót tett közzé:

Felesége halála után csődbe ment, és be kellett zárnia az éttermét. Amikor pár nap múlva egy rendőr átad neki egy borítékot, nem bírja visszatartani a könnyeit