in

A karácsonyi kaktusz sok virágot hoz, ha jól gondozod! Mutatjuk mit kell tenni vele!

Szinte hihetetlen, hogy létezik kaktusz tövis nélkül és ráadásul még a napot sem szereti, csak a vizet, ez bizony a karácsonyi kaktusz. Azért kapta ezt a nevet, mert általában karácsonykor vagy késő ősszel virágzik.

Egy jól gondozott növénybármely lakásnak a dísze lehet, de a karácsonyi kaktusz nem virágzik sokszor és be kell tartani néhányszabályt a gondozásával kapcsolatban.

Ma bemutatjuk nektek, hogyan gondozzátok, hogy több virágot hozzon.

A karácsonyi kaktusz gondozása

Sokan tévednek amikor a karácsonyi kaktuszt úgy nevelik, mint a hagyományos kaktuszokat, mert nem lehet hosszú ideig olyan helyiségben tartani ahol száraz a levegő. Ha helyesen gondozzátok, akkor karácsony tájékán sok virágot fog hozni kb. 15 – 20 éven keresztül.

A karácsonyi kaktusz nem érzi jól magát déli és nyugati éghajlaton, mert az erős fény kiégetheti. A kedvező hőmérséklet számára egész évben a 15 fok.

Nyáron kitehetjük az erkélyre vagy a teraszra mert szüksége van levegőre, de ne felejtsük el minden nap meglocsolni.

A karácsonyi kaktusz igényes növény, amit nem szabad zavarni rügyezés közben, vagyis ilyenkor ne költöztetésük egyik helyről a másikra és ne is forgassuk el a cserepet amiben van.Tavasszal műtrágyát igényel, de a címkén található adagnak csak a felét kell felhasználni.

Nyáron az ágak aktívan nőni kezdenek, a nyári időszakban csak kéthavonta kell műtrágyázni. Szeptembertől kezdődőenmár ne műtrágyázzuk egészen tavaszig!

A karácsonyi kaktusz átültetését február végén végezzük, ekkor már nem igazán virágzik. Nagyon fontos,hogy a fiatal palántákat minden évben, a már idősebbeket pedig 5 évente egyszer ültessük át.

Válasszunk széles, de nem túl magas cserepet neki. 6. Tegyük a cserépbe ültetett karácsonyi kaktuszt világoshelyiségbe, de ne érje folyamatosan napsugár. Öntözzük bőségesen, így rövid időn belül felébred ésvirágzani kezd.

Amikor a karácsonyi kaktusz virágzásnak indul, akkor már kevesebbszer locsoljuk éstegyük hűvösebb helyre, március végéig. Március végén vegetálni kezd ezért tegyük a megszokott helyéreés kövessük az előbbi sorokban adott tanácsokat.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

A családhoz új kiskutyus érkezik. A nagy, berni pásztor reakciója már 20 millió embernél tarolt… – videó

A sztárszakács kikotyogta: ettől lesz tökéletes a palacsinta … itt a recept