in

Vietnámi balzsam – amit mindenki ismer, de kevesen tudják, mi mindenre jó

Bár a kínai boltokban – ahol van még – ott kapható a tigris balzsam, amire azt mondják, hogy ugyanaz, mint a vietnámi – ez azért nem teljesen van így. Hasonló, de nem ugyanaz.

Vietnámi balzsamot a gyógynövényboltokban, és a gyógyszertárban kell venni – természetesen gyógyszernek nem minősülő kence-fice – de tüneti kezelésként rendkívül hatásos sok esetben.

Az eredeti vietnámi balzsam nem fehér, és nem vörös, hanem sárgás színű volt, állaga masszívabb volt, nem olvadt olyan könnyen. Tényleg egy nagyon-nagyon minimális mennyiség kellett a hatás eléréséhez.

Első körben fejfájásra ajánlották. Attól függően hol fájt, bekented vele hajszálvékonyan a területet, s pár perc múlva – ha csak nem volt komoly a baj, akkor a fájdalom elszállt.

Bár olyan igazi hatóanyaga – amit egy gyógyszernél gondolnánk – nincs, viszont jó sok gyógynövényt tartalmaz, melyek úgy érik el hatásukat, hogy a vele bekent területet irritálják, s emiatt elnyomják a másik fájdalmat.

Nagyjából úgy képzeljük el, hogyha megcsíp egy darázs, fáj a helye, de közben egy közeli területet megcsípünk, akkor onnantól nem érezzük a darázscsípés okozta fájdalmat.

Tehát egy enyhe fájdalmat okoz a kezelt területen, ezáltal akár el is tűnhet az eredeti fájdalomérzet. Ezen kívül persze van más hatása is – érdekes, hogy két ellentétes is. Ahogy hűt, úgy melegít is.

Hűt a kámfor hatása miatt – ahogy elpárolog a felületről – másrészt melegít azon összetevők által, amik vérbőséget okoznak.

Ezért aztán jó ízületi problémákra, izomfájdalomnál, akár izomláznál is. De nagyon jó hatású megfázásnál – hisz könnyíti a légzést, tisztítja a légutakat.

Ha nem bírjuk a csaláncsípést, vagy nagyon viszket a szúnyogcsípés, akkor nyugodtan bekenhetjük, hűsítő hatásánál fogva segíteni fog.

Néhányan olyan bátrak, hogy fogfájásnál is alkalmazzák az ínyre kenve – én azt mondom: első körben próbálják meg az arcukra kenni a fogfájás környékén, vagy a halánték tájon.

Meggyógyulni nem fogunk tőle, ellenben a tüneteket enyhíti. És ez bizony nagyon fontos egy kellemetlen állapotnál.

Hasonló hatású a kínai, vagyis tigris balzsam is – annyi a különbség, hogy az több színben, több célra készül, és állaga lágyabb, kicsit rövidebb ideig tart.

Mindkét termék rendkívül olcsó, szóval ha fenti problémák közül valamelyik felüti a fejét, akkor érdemes kipróbálni – sokat nem veszthetünk.

Feltéve, ha nem vagyunk allergiásak összetevőire. Jelzem – hasonló szere egykor a magyaroknak is volt, Nagymamám még kámfor tartalmú szert kevertetett ki rendszeresen a gyógyszertárban, – házi recept szerint – amivel aztán reggelente bekente fájó ízületeit.

Az folyékony rázókeverék volt, de hatása nagyon is azonos. Lényeges – használata után feltétlen mossunk kezet, mert szemünkhöz nyúlva kellemetlen meglepetésben lehet részünk. Irritáló hatásánál fogva piszkosul csíphet…

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

A bálna bökdösni, taszigálni kezdte a búvárt: kiderült, nagyon is jó oka volt rá, a búvár nem győzött hálálkodni!

Tanulóvezetők aranyköpései – nem bírod ki röhögés nélkül!