in

Tegnap a piacon jártam, és cseresznyét akartam venni.. a szemem majd kiesett a helyéről, mikor ezt megláttam

Tegnapi fénykép!

Frissítve: Az előbb beszéltem az eladóval, sajnos még csak a felét adta el. Pisti én drukkolok, hogy mind elfogyjon!”

Mi lesz itt? Az már megszokott, hogy a kenyér 700 forint, az már megszokott, hogy minden ab boltokban 30-40% -ot drágult a háborúra hivatkozva.DE kérdem én, ha ekkora a válság, miért engedi a kormány, hogy exportáljuk a jó magyar búzát, miközben abból lehetne olcsóbban kenyeret készíteni.. Nem, mi importáljuk drága helyről a búzát, hogy sokat fizessen a ” paraszt” ?! A cél mindenki elszegényítése, és aztán a kiszolgáltatott nincstelen, anyagi biztonságtól mentes emberek egyszerű irányítása. Ismert pszihológia trükk. De ezt a barbár korokban alkalmazták, nem a 21. században…

De most nézzük a cseresznye 10 jótékony hatását, amiért érdemes fogyasztani:

A szemet gyönyörködtető, ízlelőbimbókat simogató, hangulatában igazi nyarat idéző cseresznye semmi mással össze nem téveszthető, édes íze miatt az egyik legkedveltebb gyümölcs. Szerencsére nemcsak finom, de nagyon egészséges is! Ki gondolná, hogy a tápanyagokon kívül gyógyhatásokat is rejteget.

Segít ízületi gyulladás esetén

  A cseresznye olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek csökkenti a gyulladásokat azáltal, hogy csökkenti a nitrogén-monoxid szintjét. Ennek a vegyületnek nagy szerepe van a reuma és az ízületi gyulladás kialakulásában. Napi 2 pohár cseresznyelé fogyasztásával már 2-3 hét alatt nagyban csökkenthetők az ízületi gyulladás okozta panaszok, mint a fájdalom és a duzzadás.

  Csökkenti a rák kockázatát

   A cseresznyében nagyon sok antioxidáns hatású vegyület található. Tartalmaz C-vitamint, rostokat, karotinokat, antocianinokat, melyek mind fontos szerepet játszanak a rák megelőzésében. A vizsgálatok során elsősorban a bélrák ellen találták hatékonynak.

   Elősegíti a jobb alvást

    Ha lefekvés előtt cseresznyét eszünk vagy a levéből iszunk egy pohárral, jobban tudunk majd aludni. Kísérletek során bebizonyosodott, hogy ha reggel és este is fogyasztunk cseresznyét vagy cseresznyelevet, kisebb eséllyel kell álmatlanságtól tartanunk és kb. 20 perccel hamarabb fogunk elaludni.

    Javítja a memóriát

     A cseresznyében lévő antociánok serkentőleg hatnak a memóriára és javítják a motorikus funkciókat is. Úgy tartják, ez az egyik legjobb gyümölcs az Alzheimer-kór megelőzéséhez.

     Óvja a szív egészségét

      A benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően a cseresznye az egész keringési rendszerre jótékonyan hat. Kutatók szerint képes csökkenteni a stroke kockázatát, javítja a koleszterinszintet és a vérnyomást is. Ez részben a benne található káliumnak tulajdonítható.

      Elősegíti a fogyást

       A cseresznye nemcsak azzal támogatja meg a fogyókúrát, hogy önmagában kevés kalóriát tartalmaz. Vizsgálatok szerint csökkenti a zsírlerakódás mértékét, különösen a hason, ami a legnagyobb kockázatot jelenti a betegségek szempontjából. Aki sok cseresznyét eszik, az nehezebben fog elhízni és csökkentheti a vérzsír szintjét is.

       Lassítja a bőr öregedését

        Az antioxidánsok egyformán fontosak egészségünk és szépségünk megőrzése szempontjából, a cseresznye pedig sokat tartalmaz belőlük. Ezek az antioxidánsok semlegesítik szervezetünkben azokat a szabadgyököket, melyektől öregebbnek nézünk ki. Már napi egy pohár cseresznyelével lelessíthatjuk az öregedési folyamatot, ami látványos változást hoz bőrünk állapotában.

        Csökkenti az edzés utáni izomfájdalmat

         Ha egy kemény vagy hosszantartó edzés előtt cseresznyelevet iszunk, kisebb eséllyel tapasztalunk majd izomfájdalmat mozgás után. A kutatók szerint ennek magyarázata a cseresznye antioxidáns tartalmában és gyulladáscsökkentő hatásában rejlik. Ez nyújt védelmet az izmoknak még erős igénybevétel után is.

         Cukorbetegség ellen

          A cseresznye édes íze ellenére is alacsony glikémiás indexszel rendelkezik. Fokozza az inzulin termelődését és javítja az inzulin rezisztenciát. A cukorbetegek még a nagyon édes fajtákból is megehetnek fél bögrényit káros hatások veszélye nélkül.

          Hasznos köszvény esetén

           A cseresznye csökkenti a húgysavnak és azon összetevőknek a szintjét, melyek a húgysav kristályosodását okozzák. Ezáltal csökkenti a köszvény kialakulásának esélyét, de már fennálló betegség esetén is érdemes fogyasztani, mivel hatékonyan csökkenti a tüneteket.

           Ilyen érettségi még soha nem volt. Pánikolnak a tanárok és a gyerekek is félnek

           Történelmi tettet hajtott végre Bíró Ada, az is kiderült, mikor cseréli le a ruháját