in

Régen elképzelhetetlen volt nélküle a húsleves, mára feledésbe merült. Ősi magyar fűszer, ami valódi életelixír

Akkoriban nem gyakran került húsleves az asztalra, ugyanakkor elképzelhetetlen volt az ünnepi húsleves lestyán nélkül.

Ez az ősi fűszer csodás ízvilággal gazdagítja ételeinket, ezért régen “vegetaként” ismerték.

A levesekhez kiváló fűszer a lestyán szára és a levele egyaránt, szárított alakjában pedig remek ízt ad a sült csirkének, vagy épp a kacsának, salátáknak, szendvicskrémeknek.

A lestyán számos olyan anyagot tartalmaz, amely intenzíven támogatja szervezetünk egészségét, egyensúlyát. Igen gazdag B- és C-vitaminban, így az immun- és az idegrendszer jó barátja.

Rengeteget tartalmaz az ún. Kumarinokból, amelyek ftalid tartalmú illóolajok. Ez az anyag hatékonyan képes enyhíteni az emésztőrendszer simaizom-görcseit, de enyhítheti a húgyhólyag és a húgyutak görcseit is.

Támogatja az emésztést, segít abban, hogy megfelelő mennyiségű emésztőnedv termelődjön. Megelőzi a puffadást, elűzi az étvágytalanságot!


Vizelethajtó, így hatékonyan csökkenti testünk húgysav koncentrációját, ezáltal egyes ízületi betegségeket is képes enyhíteni.

Méregtelenítő hatással bír, a régi öregek használták egyes húgyúti fertőzések és prosztata problémák enyhítésére is.

A gyökeréből tea készíthető, amelynek fogyasztása rendkívül pozitív egészségügyi hatásokkal jár: egy e.k. szárított gyökeret áztassunk be tíz percre forró vízben, ezután pedig szűrjük le. (súlyos vesebetegség esetén és terhesség alatt tilos a fogyasztása!)

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk!

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Vigyázzatok! Íme a pajzsmirigy betegség 10 rejtett jele, amit nehéz idejében felismerni!

A pajzsmirigy betegség rejtett tünetei, amit szinte minden nő figyelmen kívül hagy!