in

A pajzsmirigy betegség rejtett tünetei, amit szinte minden nő figyelmen kívül hagy!

Furcsa, hogy még azok nők is, akik amúgy nagyon foglalkoznak egészségi állapotukkal – ezeket az apró jeleket simán megmagyarázzák, és egy ideig, amíg nem lesz nyilvánvaló más tünetek miatt a probléma, csak legyintenek rá.

Kevesebbet eszem innentől – biztos a torkosságom a baj, lassabb mostanában az anyagcserém, sokat voltam a napon, meg amúgy is ez a szappan vacak… Meg a kutya is. Állandóan ugrál, és amúgy is olyan böte vagyok mostanában, mindent leejtek, mindennek nekimegyek…

Előfordult már?

Ha most őszintén belegondolsz, biztos volt már veled is olyan, hogy mondjuk a lábadnak kicsit nekiugrott a kutya, vagy a szatyor nekiütődött, esetleg beletérdeltél a konyhaszekrénybe, s utána maradt egy szép, kék-lila folt. Ha nagy volt az ütés, akár lehet természetes is, de átlagos esetben nem.

Ha ez viszonylag gyakran előfordul, ráadásul jó időbe telik, míg elmúlik, felszívódik a vérömleny, akkor jobb, ha elgondolkodol, sőt – ha orvoshoz fordulsz!

Az orvos egy vérképpel meg tudja állapítani, nincs-e valamilyen pajzsmirigy probléma.

Az endokrin mirigyek által termelt hormonok nagyon fontos szerepet játszanak a szervezet megfelelő működésében. Ezért, ha bizonyos okok miatt nem termelődik elég belőle, a szervezetben egyensúlyzavar lépik fel, és különböző betegségek alakulnak ki.

Fontos, hogy hormonjaink megfelelően termelődjenek, éppen ezért ajánlott, a legkisebb gyanú esetén is ellenőriztetni őket.


Az egyik legnagyobb belső elválasztású mirigyünk a nyak elülső részén található pajzsmirigy, mely számos szerv megfelelő működéséért felelős. Szabályozza a növekedést, a fejlődést, de a megfelelő anyagcseréért is felelős. Sok orvos azt mondja róla – „ő” a szervezet karmestere, és lényegében igaz is ez a megállapítás.

Két fő pajzsmirigyhormon, a T3 és a T4 van, melyek részt vesznek a különböző testi funkciók, mint például a légzés, szívverés, és az emésztés működésében is. Ha a pajzsmirigy nem működik megfelelően, vagyis túl alacsony a T3 és T4 hormonszint, akkor pajzsmirigy alulműködésről beszélünk.

Ellenkező esetben túlműködés áll fenn. Mindkét esetet fontos a még kezdeti stádiumban diagnosztizálni, és a megfelelő kúrának alávetni a szervezetet.

A pajzsmirigy probléma általában két nagyon jellegzetes tünetet produkál. Az egyik a bőr állagának, színének megváltozása, vagy túlzott bőrkiszáradás.

És ami ezzel összefügg – nem csak a bőr szárad ki, hanem a haj és a köröm is. A haj szárazzá, szalmaszerűvé válik, a köröm pedig réteges lesz, csúnya, mintha az is hámlana.

A másik pedig a hirtelen, és általában indokolatlan súlygyarapodás vagy súlyvesztés.

Ha túl sok pajzsmirigy hormon termelődik, akkor az megmagyarázhatatlan idegességet, nyugtalanságot okoz.

Ha sokáig ilyen feszült, nyugtalan állapotban vagyunk, érdemes arra gyanakodni, hogy valami nincs rendben a pajzsmirigyünkkel.

A másik jelzés pedig a combon, lábrészen keletkező véraláfutásos folt lehet.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Régen elképzelhetetlen volt nélküle a húsleves, mára feledésbe merült. Ősi magyar fűszer, ami valódi életelixír

A nő férje kivágta az öreg fát a kertben. Amikor 2 hét múlva eltávolítja a szemeteszsákot…