in

Nagyi mindig szódabikarbónát hintett a húsra sütés előtt: vajpuha lett mindig – én is így csinálom!

Egyértelmű, hogy a hús akkor a legjobb, ha puha és ízletes.


Az alábbiakban egy ezzel kapcsolatos trükköt osztunk meg, amely nagyon hatékony eredményeket ad olcsón és viszonylag kevés idő ráfordításával.

Semmi másra nem lesz szükségünk, mint a minden konyhában fellelhető szódabikarbónára, no meg persze a puhítani szándékozott húsra.

A szódabikarbóna lúgosítja a hús felületét, nehezebbé teszi a fehérjék számára, hogy megkössenek, ezáltal hő hatására vajpuha lesz a húsunk.

A húst használat előtt mindig öblítsd le, hogy eltávolítsd róla a szódabikarbónát, ezután a szokásos módon bánj vele, süsd vagy főzd, a végeredmény biztos, hogy vajpuha lesz.

Van, aki áztatással készíti – végtére is mindegy, a lényeg hogy utána le kell öblíteni, hogy a maradék szódabikarbóna is eltávozzék róla.


Egy edénybe vizet, egy kiskanál szódabikarbónát rakunk, majd ebben a páclében hagyjuk állni a húst 20 percen keresztül, ha meleg van, akkor rakjuk közben hútőbe..

Mindössze ez a 20 perc elegendő ahhoz, hogy a szódabikarbónás pác megfelelően kifejtse a hatását.

A halak kivételével gyakorlatilag bármilyen hús esetében alkalmazhatjuk ezt, vagy a szórós megoldást, sőt az sem számít, hogy utána milyen eljárással készítjük el a húsunkat.

A hús ráadásul egyáltalán nem veszi át a szódabikarbóna izét, mivel az nem elég karakteres ahhoz, hogy más fűszerek aromáját “felülírja”. Ráadásul – ha valaki kóstolta már – tudja, hogy enyhén sós íze van…

Egyszerű húspuhító eljárás, mely megkönnyíti a hétköznapokat!

Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Atyaég!Ambrus Attila otthona maga a megtestesült csoda: Ha meglátod belülről, elájulsz! – Ezt nézzék:

Rejtélyes fekete tojást talált a farmon. Nem fogsz hinni a szemednek, mi kelt ki belőle