in

Három időpont, amikor semmiképp ne moss fogat – ezt a fogorvos mondta

Egy fogorvos a TikTokon hívta fel a figyelmet a veszélyekre.

A fogmosás az egyik legfontosabb napi rutin, amit kiskorunk óta tanítanak nekünk. Tudjuk, hogy naponta legalább kétszer kell fogat mosni, de az időzítés és a módszer sem mindegy. Dr. Shaadi Manouchechri fogorvos elárulta, hogy van három helyzet, amikor egyszerűen tilos fogat mosni, hogy megvédjük a fogainkat a károsodástól.

Először is: hányás után ne kapj rögtön a fogkeféhez!

„Valószínűleg az első gondolatod az lenne, hogy azonnal megmosod a fogad, de a hányás rendkívül savas, míg a fogaid ásványi anyagokból épülnek fel. Ha azonnal dörzsölni kezded a savas anyagot a fogaidon, akkor szétteríted a maró anyagot. Minimum fél órát, de akár egy órát is várj a fogmosással. Addig öblítsd ki a szádat szájvízzel, majd igyál vizet, hogy semlegesítsd a savakat” – mondta Dr. Manouchechri.

A második helyzet: kávézás után.

Kávézás után sem szabad azonnal fogat mosni, mivel a kávé szintén magas savtartalmú, különösen, ha cukrot is adsz hozzá. Ha nem akarod, hogy a savak károsítsák a fogaidat, itt is várj a fogmosással!

És végül: reggeli után ne moss fogat.

Ne mosd meg a fogaidat reggeli után, inkább előtte tedd meg. Ha reggeli után mosol fogat, sérülést okozhatsz a fogzománcon. A legjobb, ha közvetlenül felkelés után mosod meg a fogaidat, mivel éjszaka rengeteg baktérium gyűlik össze a szádban, amit el kell távolítani reggeli előtt.

– mondta a fogorvos TikTokon.

Dr. Manouchechri utolsó tanácsával sokan egyetértettek a kommentelők közül, bár voltak, akik nem értettek vele egyet – írja a LadBible.

@drshaadimanouchehri #dentist #dentistry #fyp #fyp #londondentist #learnontiktok #marylebonedentist #xyzcba ♬ original sound – Dr Shaadi Manouchehri

Hetekig feküld kómában a 26 éves nő mert elejtette a telefonját

Átadták a Petőfi Zenei Díjakat.. Nagy Feró a Kossuth díjas művész…