in

Átadták a Petőfi Zenei Díjakat.. Nagy Feró a Kossuth díjas művész…

Átadták a Petőfi Zenei Díjakat: A Magna Cum Laude lett az év együttese, Freddie az év férfi előadója, Gubik Petra pedig az év női előadója
Szombat este tartották a Petőfi Zenei Díjak átadóját, amelyet a Dunán, az M2 Petőfi TV-ben és a Petőfi Rádióban is élőben közvetítettek az A38 Hajóról. Az eseményen a közmédia idén is elismerte a könnyűzenei műfaj meghatározó szereplőit és feltörekvő tehetségeit.

Idén kilenc kategóriában osztották ki a díjakat, amelyeket az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió munkatársai, valamint a Petőfi Zenei Díj életműdíjas és Kossuth-díjas Nagy Feró adtak át.

A díjazottak Petőfi Sándort formázó szobrokat kaptak, amelyeket immár nyolcadik alkalommal adtak át.

Az év férfi előadója Fehérvári Gábor Alfréd, művésznevén „Freddie” lett, míg az év női előadójának járó díjat Gubik Petra vehette át.

Az év együttese címet a Magna Cum Laude nyerte el, amely idén ünnepli 25 éves jubileumát. A zenekar jubileumi koncertjének felvételét június 15-én láthatják a Duna nézői.

Az év zenei felvétele Szarka Tamás „Otthon vagyunk” című dala lett, míg az év koncertje kategóriában Ákos nyert harmincéves szólókarrierjének ünnepi, az Operában tartott előadásával. Az év hangszeres előadójának a Parno Grasztot választották, míg az év rádiós koncertje elismerést a 4S Street kapta a Petőfi Rádióban adott koncertjéért.

A közmédia évről évre megrendezi ezt a könnyűzenei díjátadót, hogy elismerje és támogassa a hazai zenei élet kiemelkedő tehetségeit.

Három időpont, amikor semmiképp ne moss fogat – ezt a fogorvos mondta

Képes vagy 20/23 pontot szerezni ebben az európai főváros kvízben? Ha igen, akkor hivatalosan is zseni vagy