in

Bodrogi Gyula 90 éves lett – így emlékszik vissza élete legfőbb állomásaira

Bodrogi Gyula, a színházi és televíziós világ sokoldalú alakja, aki számtalan színházi szerepben, tévéfilmekben és sorozatokban tűnt fel. Kossuth-díjas művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, és a Nemzet Színésze cím büszke birtokosa. Emellett társ, édesapa, nagypapa is, egy igazi színészóriás. Bodrogi Gyula élete és munkássága olyan gazdag és sokszínű, hogy röviden összefoglalni sem lehet. 1934. április 15-én született, és közelgő kilencvenedik születésnapját a Vasárnapi Blikk olvasóihoz intézett üzenetében idézte fel.

Még mindketten főiskolások voltak, amikor Törőcsik Marival egymásba szerettek.

Nemrég a Blikk magazinnak adott interjúban Bodrogi úr elmesélte, hogy hogyan halad a keze felépülése után, és örömmel tudatta, hogy sokkal jobban van, már kezdheti a gyógytornát is. Elmesélte, hogy kilenc évesen, 1943-ban, először lépett színpadra, és bár akkor még nem tudta pontosan, hogy a színészet lesz-e az élete, nagyon jól érezte magát a színpadon. Megosztotta gyerekkori emlékeit a háború éveiről, és elmesélte, hogy bár nehéz volt, szerencsések voltak, hogy Érdligetre költözhettek, amelyet elkerült a pusztítás.

Voith Ági, akitől nem vált el, ma is az egyik legjobb barátja / Fotó: Ringier-archív

Bodrogi Gyula gyerekkoráról is beszélt, amely tele volt szeretettel és emlékekkel a szüleiről és nagyszüleiről. Mesélt arról, hogy bár eredetileg matematika-fizika tanár szeretett volna lenni, végül a színészet felé fordult. A család mindig támogatta őt a választásában, és mindig azt hangoztatta, hogy kövessék az álmait.

Angéla 45 éve Bodrogi Gyula társa jóban, rosszban / Fotó: Fuszek Gábor

A beszélgetés során Bodrogi Gyula megosztotta élete fontos kapcsolatait, például Törőcsik Marival, Voith Ágival és jelenlegi társával, Angélával. Büszkén mesélt fia és unokái sikereiről is. A közönség szeretetéről szólva elmondta, hogy még mindig nagy öröm számára az a sok szeretet, amit kap, és mindig hajlandó megállni egy közös fotó erejéig. Vadászatról is beszélt, és elárulta, hogy hamarosan kilencvenedik születésnapját ünnepli, bár a részletekről még titokban tartja magát.

A szomorú szerelmesek szanatóriuma című filmben Felföldi Anikóval / Fotó: Fortepan Szalay Zoltán

Végül Bodrogi Gyula kijelentette, hogy amíg tud, színpadon lesz, és nem tervez visszavonulást.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Legyőzte a rákot Reviczky Gábor

Most érkezett : Összeesett, leállt a magyar válogatott sportoló szíve az edzésen