in

Betegségek, melyek az arcodra vannak írva

Fura, és érdekes dolog, hogyha eljutunk a háziorvoshoz sok esetben csak ránk tekintve közelítően megfelelő diagnózist tud mondani. Ugyanis nagyon sok egészségügyi probléma az arcon is nyomot hagy, figyelmesen nézve ebből elég sok mindent meg lehet állapítani.

De ugyanígy belső szerveinkkel kapcsolatban is sok esetben jó diagnózist tud felállítani „dokink”, amennyiben testünket teljes egészében megfigyelheti.

Ha az orvossal megállunk szemtől szembe, nem mindig van szükség szavakra. A szem a lélek tükre, az arc pedig az egészségé. Az egészségügyi problémákat pedig nem lehet eltüntetni kívülről!

Íme a 9 leggyakoribb, az arcon is jelentkező belső betegség-

1. Száraz, pikkelyes bőr és ajkak

A kiszáradás első jele. A verejtékmirigyek vészjelzése, hogy a hidratáltsági szint súlyosan lecsökkent. A fázás, a hirtelen súlygyarapodás és fogyás a későbbi következményei.

2. Nőknél arcszőrzet

A nők esetében a “bajusz” növekedése jelzi azt, hogy a hormonális egyensúlyunkkal óriási a baj, ugyanis a férfihormonok száma megnövekedett. Ez egy olyan szindróma, amely számos nő esetében okoz problémát, hölgyeim, azonban a problémát ne a kozmetikusnál, hanem az orvossal kezeltessék!

Ha a nők szokatlanul sok, illetve erős szőrzet növekedését tapasztalják az arcukon, akkor ez hormonális problémákra utalhat. Sokszor jelzi a mellékvese által termelt hormonok zavarát, és lehet policisztás ovárium szindróma

3. Puha, sárgás foltok a szemhéjon

A koleszterinszint változása, ami súlyos szívbetegséghez is vezethet. Az ilyen foltok “tulajdonosai” 70%-kal nagyobb eséllyel indulnak a szívroham kockázata felé.

4. Táskás, puffadt szemek

A vérerek allergia, megfázás hatására okoznak ilyen tünetet. Mindenképp érdemes egy részletes orvosi vizsgálaton részt venni, hogy még idejében megfejthető legyen a probléma kulcsa.

5. Aszimmetrikus arc

A George Washington egyetem orvosa szerint, akinek rövid időn belül jelentősen megváltozik az arca, csaknem 100%-os előjele a stroke-nak. Ha családon belül volt eset hasonló esetre, feltétlenül keressük fel orvosunkat, és váltsunk életmódot még időben! Egy alapos orvosi kivizsgálás nem árt.

6. Természetellenes arcszín

Még a legkisebb változások is azt jelzik, hogy valami probléma lehet. A sápadtság a vérszegénységre utal, a sárga szín a májbetegségre, a kékes árnyalat pedig jelezhet szív- vagy tüdőbetegséget.

7. Kiütések, foltok, aknék

Bizonyos emésztési problémák elsődleges mechanizmusa. Jelezhetnek cink-, illetve niacinhiányt is. Együnk több tökmagot, halat, csirkét, csicseriborsót, mogyorót és gombát!

Lehetnek allergiás tünetek is, de mint minden esetben, itt is ajánlat az orvos felkeresése, illetve életmódunk odafigyelése.

Sokszor jelzik, hogy nem táplálkozunk megfelelően. A bőrproblémák gyakran csökkennek, illetve megszűnnek azoknál, akik alacsony glikémiás indexű étrendet kezdenek követni, vagyis kizárják a táplálkozásukból a fehér lisztet, a cukrot és a feldolgozott élelmiszereket.

Diagnosztizálatlan laktóz- vagy gluténérzékenység is okozhat pattanásosodást.

8. Sebek a szájszegletben, kirepedezett száj

A tünet B-vitamin hiányra utalhat, ami szerencsére könnyen korrigálható B-vitaminban gazdag ételek fogyasztásával. Együnk sok sötét színű leveles zöldet, babot, csirkét. Hogy a B-vitamin felszívódását megkönnyítsük, kombináljuk őket hüvelyesekkel, zöldségekkel.

9. Sötét karikák a szem alatt

Nemcsak alváshiány eredményezheti, hanem valamilyen ételallergia, -intolerancia is. A szemek körüli bőr besötétedése gyakran jelzi, hogy olyasmit eszünk, ami nem tesz jót a testünknek.

Ilyenkor érdemes bizonyos ételcsoportokat, mint a glutén, a tejtermékek vagy a tojás 10-10 napra kizárni az étrendünkből, és figyelni, hogy javul-e a karikásodás.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Ez a világ legjobb béltisztítója, méregtelenítője – de sokan nem tudják

Hátulról úgy néz ki, mint bármelyik másik ló, de amikor megfordul…