in

Több mint egymilliárd forintból korszerűsítettek két óvodát és egy bölcsődét Kecskeméten

Fotó: Wikipédia

Több mint egymilliárd forintból korszerűsítettek két óvodát és egy bölcsődét Kecskeméten

Kecskemét, 2024. január 17., szerda (MTI) - Európai uniós támogatásból és önkormányzati önerőből, összesen több mint egymilliárd forintból korszerűsítették Kecskeméten a Szabadkai és a Lánchíd utcai óvodát, valamint az Aranyhaj Bölcsődét - tájékoztatta Kecskemét polgármestere az MTI-t.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) közölte: a város önkormányzata az intézményi korszerűsítésre 523,47 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretéből, amelyet 500 millió forint saját forrással egészítettek ki.
A felújítás érintette Kecskemét legnagyobb óvodáját, a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd Utcai Óvodáját, ahova 193 gyermek jár, de korszerűsítették a szomszédos Aranyhaj Bölcsődét és a Ferenczy Ida Óvoda Szabadkai Utcai Óvodáját is.
Mindhárom önkormányzati tulajdonú épületnél megtörtént az utólagos homlokzat- és padlásfödém szigetelés, a homlokzati nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer rekonstrukciója, valamint napelemes rendszer telepítése. Az évek óta esedékes állagmegóvási problémákat mindenhol megoldották.
A fejlesztés hatására csökkennek a működési költségek, valamint a felhasznált energiamennyiség mérséklődése csökkenti a szén-dioxid és üvegházhatású gázok kibocsátását, ezzel hozzájárulva a környezet- és klímavédelmi célok eléréséhez - sorolta a polgármester.
Az önkormányzat 500 millió forintos önerejéből az intézmények festését, belső korszerűsítését valósították meg, bútorzatvásárlásra, játékok és fejlesztőeszközök cseréjére költöttek.
Szemereyné Pataki Klaudia hangsúlyozta: a felújításokat tekintve a Lánchíd utcai óvoda a sorban a nyolcadik, és már négy újabb előkészületei is folynak, hiszen a tervek szerint 2024-ben a Forradalom utcai óvodát és bölcsődét, továbbá a Ceglédi úti és az Ifjúság úti óvodákat korszerűsítik.

MTI

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Devizapiac – Alig mozdult a forint reggel

Izraeli-palesztin – Szijjártó Péter: tovább dolgozunk az utolsó magyar túsz kiszabadításáért