in ,

Izraeli-palesztin – Szijjártó Péter: tovább dolgozunk az utolsó magyar túsz kiszabadításáért

Budapest, 2024. január 17., szerda (MTI) – Magyarország kiáll Izrael önvédelemhez fűződő joga mellett, egyúttal reméli, hogy sikerül megelőzni a konfliktus továbbterjedését más országokra; ugyanakkor tovább dolgozunk azért is, hogy az utolsó, még túszként fogva tartott magyar állampolgárt is kiszabadítsuk fogságából – írta Szijjártó Péter szerda hajnali bejegyzésében a közösségi oldalán.

A külgazdasági és külügyminiszter azt írta, szerdán Jeruzsálemben találkozik az izraeli kormány több tagjával, köztük új és régi kollégájával, Jiszrael Katzcal és Eli Cohennel, akikkel áttekintik a kialakult helyzetet, és annak lehetséges jövőbeni alakulását.
Hozzátette: immár több mint száz napja zajlik az egész világ számára aggodalmat keltő konfliktus a Közel-Keleten. Izraelt brutális terrortámadás érte, olyan támadás, melynek nem szabad megismétlődnie soha, sehol a világon. Ezért azt gondolom, hogy a terrorellenes műveletek sikere nemcsak izraeli, hanem egyben globális érdek is – fogalmazott Szijjártó Péter.

MTI

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Több mint egymilliárd forintból korszerűsítettek két óvodát és egy bölcsődét Kecskeméten

Ursula von der Leyen: a feltételek magyarországi teljesítéséig milliárdok maradnak befagyasztva