in

Mesterséges intelligenciával létrehozott műsorvezetővel bővült a köztévé, aki dadogás nélkül olvassa fel a híreket

A Delta vasárnapi adásában egy különös jelenetnek lehettek tanúi a nézők: Fejős Ádám bemutatta új kollégáját, a mesterséges intelligencia által létrehozott Bíró Adát, aki a következő adástól kezdve fogja felolvasni a műsor híreit.

Bár egy ismeretterjesztő-tudományos műsorban lehetne várni egy magyarázatot arra, hogyan jött létre az MI által támogatott műsorvezető, ez nem történik meg. „Üzleti titok” – mondja maga Bíró Ada. Tehát a digitális műsorvezető határozza meg, hogy nem oszthatja meg, hogyan keletkezett.

Fejős csak annyit mond, hogy Ada egy „MI által életre hívott nyelvi és videós modell”, de hogy pontosan milyen modellekkel dolgoznak, melyik cég segített létrehozni, vagy hogy a Duna TV saját projektje-e, az nem derül ki.

Ada hozzáteszi, hogy a legmodernebb nyelvi modellt használták, hogy szépen beszéljen magyarul. Ez azonban nem mindig megy simán, néha észrevehető az akcentusa, és mintha a szája külön életet élné az arcától. Gyakran a mondat közepén megszakad a kép, mintha a digitális stúdióban Ada mimikája töredezne, és váltani kellene a képet.

Az MTI közleményéből kiderül, hogy Ada mondanivalóját teljesen a Delta szerkesztői határozzák meg, így nem várhatók nagy meglepetések abban, amit mondani fog.

Az MI által létrehozott személyeknél felmerülhet a személyiségi jogok problémája: korábban például egy MI által létrehozott stand-up műsort kellett törölni a jogtulajdonosok perének következtében.

A Delta vasárnapi adását itt lehet visszanézni, 18:45-től kezdődik Ada része.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Visszatér a fagy Magyarországra, oda lehetnek a gyümölcsök és termések: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Sokan nem tudják,hogy az egész pitypang ehető és a gyökere az igazi kincs!