in

Megrázó részletek derültek ki Tompos Kátya haláláról

Hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes – tudatta a család és Tompos Kátya menedzsmentje pénteken.

„Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében.

Tompos Kátya megható története: Az ország összefogott, de már hiába gyűlt össze a pénz

Tompos Kátya agydaganatáról szóló hír novemberben robbant, és az ország egy emberként mozdult meg, hogy kifejezze támogatását az énekesnő felé. Ez a szeretet hatalmas erőt és reményt adott neki utolsó heteiben. Azonban már késő volt a segítség…

Pár nappal ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy Tompos Kátya gyógykezeléséhez barátai jótékonysági koncertet szerveztek, mely rendkívül sikeres volt, és az összegyűlt pénz nagy segítséget jelentett volna a színésznő számára.

A Blikk is megírta, hogy néhány hete kiderült: Tompos Kátya rákbetegséggel küzd. A színésznő évekig titkolta betegségét, de végül barátai összefogtak, hogy segítsenek neki a tízmilliós külföldi gyógykezelés költségeinek előteremtésében.

A jótékonysági gálán közel 700 ember vett részt, és az adakozó közösségnek köszönhetően összegyűlt a szükséges pénz.

Az önerőből elkezdett gyűjtés súlyos anyagi terhet jelentett volna. Sajnos, az összefogás és a segítség már csak lelki támaszt nyújthatott Kátyának. Tompos Kátya 1983. március 13-án született Budapesten.

Életrajz és karrier

Tompos Kátya édesanyja orosz származású. Gimnazista korában néhány évig Földessy Margit stúdiójába járt, majd 2001-2005 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakára járt. 2004-ben Edith Piaf Mylord című dalával megnyerte az egyetemi dalversenyt.

Az egyetem elvégzése után, 2005-2007-ben a József Attila Színház tagja volt, majd 2007-2008-ban a Bárka Színházban szerepelt. 2008-2018 között a Nemzeti Színház tagja volt. Országos ismertséget a Vacka Rádió folytatásos mesehangjáték főszerepe hozott neki.

Énekes szerepei is figyelemre méltóak voltak. Fellépett többek között Goran Bregoviccsal, a Budapest Klezmer Banddel, Hrutka Róberttel és a Söndörgő zenekarral Indiában is. 2013 novemberében jelent meg első szólólemeze, a „Keresztül Európán”, amely varázslatos zenei utazást nyújt Angliától Oroszországig, angol, francia, bolgár, magyar és orosz nyelvű dalokkal.

Tompos Kátya több filmben is főszerepet játszott, mint például a Valami Amerika 2 (2008), a Poligamy (2009), a Köntörfalak (2010), a Nőm, nejem, csajom (2012), a Coming out (2013), a Valami Amerika 3 (2018) és a Most van most (2019).

Elismerések és díjak

Munkásságát 2005-ben Máthé Erzsi-díjjal ismerték el. 2007-ben a Bárka Színházban a legjobb színésznő közönségdíját nyerte el. 2009-ben Gundel Művészeti Díjat, 2010-ben Junior Prima Díjat kapott. 2014-ben Jászai Mari-díjat kapott, 2019-ben pedig a Vidor fesztivál legjobb női szereplőjének díját vehette át a Varsói melódia címszerepéért.

Tompos Kátya külföldi gyógykezelésének finanszírozására gyűjtést, jótékonysági aukciót, koncertet és gálaestet is szerveztek, az összegyűlt összegről később döntenek – áll a közleményben.

Erre nincsenek szavak: Meghalt Tompos Kátya

Előkerült az utolsó interjú: megrázó, amit akkor mondott Tompos Kátya