in

Figyelmeztető jelek, hogy a májadat túlterhelted

Valójában ha észlelsz májproblémára utaló jelet, akkor feltétlen módosítanod kell az életeden, mert ez a szerv akkor jelez, amikor már tényleg tehetetlen.

Az egy dolog, hogy képes a regenerálódásra, viszont sok májat érintő komoly betegség létezik, amit első körben ki kell zárni.

Ha egyik sem kerülget Téged, a laboreredmények megnyugtatók, akkor az orvos is azt fogja tanácsolni, hogy méregteleníts.

Persze, nem úgy, ahogy sok helyütt tanácsolják – hisz a méregtelenítés szerve pont a máj, no meg a vese.

Ha ők egészségesek, akkor elvégzik ezt a feladatot, nem kell külön ezzel foglalkoznod – maximum azon a szinten, hogy a tőled telhető mértékben legegészségesebben élj.

Mit tehetünk akkor?

Lehetőleg minden olyan dolgot el kell hagynod az életedből, ami miatt ez a szerv nem tud rendesen dolgozni, ami miatt túlságosan leterhelt.

Az alkoholt le kell raknod – ez teljesen természetes.

Nem árt, ha a szénhidrátokkal is óvatosan bánsz – legalább egy időre, és a zsírokat is kerülöd. Végtére is – valójában annyi, hogy át kell térned egy egészséges életmódra, és így esélyesen néhány hónap alatt rendeződnek az értékeid.

Viszont azt nem árt tudni, hogy utána nem jöhet a nagy fellélegzés, mert ami egyszer előfordult, az megeshet máskor is. Innentől mindent csak mértékletesen!

Hogy mik azok a tünetek, amikre feltétlenül figyelned kell? Ami jelentkezésekor át kell gondolnod, hogy nem lehetséges-e, hogy mégis ezzel a szervvel van probléma? S ha csak egy mákszemnyi esély van rá, akkor be kell tervezned egy soron kívüli orvoslátogatást.

Nézzük akkor a tüneteket!

Májtáji fájdalom


Ha a hasad jobb felső részében, az alsó bordák tájékán érzel fájdalmat, akkor az, nagy valószínűséggel a májad lesz.

Általában ez egy tompa fájdalom, időnként azonban igen intenzívvé válik. Ha a máj megbetegszik, nem tudja rendesen ellátni a feladatát, fájdalmasan megduzzadhat és mérgezésre utaló jeleket küld.

A láb és a boka duzzanata


Ha figyelmen kívül hagyod a problémát, szegény májad megpróbálja rendbe hozni magát úgy, hogy hegszövetet hoz létre.

Minél több hegszövet van rajta, annál keményebb számára teljesíteni a rá kiszabott feladatot, ami végül májkapuér magas vérnyomáshoz vezet.

Ez utóbbi okozza a folyadék felhalmozódását a lábakban (ödéma). Ez érintheti a lábakat, a vádlit és a combokat is. Az egyetlen jó hír, hogy fájdalommentes, viszont szembetűnő probléma.

Súlygyarapodás


Amennyiben megmagyarázhatatlan súlygyarapodást tapasztalsz, akkor konzultálj háziorvosoddal megállapítandó, hogy mi lehet az ok. Nem feltétlenül májprobléma, de nem árt kizárni ezt sem. Ő ezt nagyon egyszerű vizsgálattal meg tudja tenni.

Allergiához hasonló tünetek


Nagyon gyakran az allergiák túlterhelt és lelassult máj következményes tünetei. Ha túl sok méreganyag szaporodik fel a szervezetben, azt furcsa reakciókkal jelzi , mint például viszkető kiütések megjelenésével.

Sárga bőr és sárga szem


Amikor a szemünk vagy a bőrünk elkezd sárgulni, azt sárgaságnak hívják. A sárgaság önmagában nem betegség, hanem tünete a lehetséges problémáknak.

Normális esetben a sárgaság akkor jelenik meg, a beteg máj miatt a szervezetben túl sok bilirubin képes felhalmozódni – egy sárga színanyag, amely az elpusztult vörösvérsejtek lebomlása során keletkezik.

Ha ezt a májunk nem tudja kiszűrni, mert épp saját bajaival van elfoglalva, akkor bekövetkezik a sárgaság. De ha ez bekövetkezik, akkor remélhetőleg első utad az orvosi rendelőbe vezet.

Fáradtság, gyengeség, aluszékonyság


Ennek oka szintén lehet egész nagy százalékban a máj megbetegedése. A máj nagymértékben hozzájárul a szervezet energiaellátásához is. A glükózt glikogénné alakítja, ezáltal energiát biztosítva a későbbi felhasználáshoz.

Az egészséges máj, ha szükséges, étkezések között ezt glükóz formájában a vérbe juttatja a sejtek számára tápanyagként. A beteg máj azonban erre nem képes, így nem csoda – hogy tartalék energia nélkül örökké fáradtak vagyunk.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Titkolta, de végre megmutatta gyönyörű feleségét Lengyel Tamás

Az orvosom tanácsára minden nap ettem fokhagymát, ez lett a következménye!