in

Felnézel az égre, és úszkáló foltokat látsz? – Ez a pontos oka

Legtöbben már gyermekkorunkban tapasztaljuk, hogyha elkezdjük bámulni az égboltot, vagy egy világosház falát – lazán – esélyesen észrevesszük a mozgó, apró, vagy kis hernyó-szerű foltokat, amik arra mozognak mindig, amerre nézünk, szemgolyónk mozgásával azonosan.

De ha hirtelen másfelé kapjuk a tekintetünket – azonnal el is tűnnek. Ez esélyesen egyáltalán nem zavaró – valahogy tudunk róla, de annyira nem izgatja az embereket.

Viszont vannak olyanok, akik úgy gondolják – hogy ez bizony csakis valami szemészeti – vagy akár másfajta – probléma lehet.

Egy biztos: A világ esélyesen összes embere látja, csak van akit foglalkoztat, vagy akit meg nem.

Ha az ember elkezd elmélkedni rajta, hogy ezek vajon mik lehetnek, akkor valami olyasmi megoldásra jut, hogy esélyesen szennyeződés van a szemen, és a könnyön úszkál jobbra-balra. De van olyan is, aki azt gondolja, ilyenkor sejteket lát.

Hát – egyik sem. De utóbbi nagyon közel áll a valósághoz.

A foltok az esetek nagyon nagy részében sima fehérjék, amik nem kívül úszkálnak, hanem az üvegtestben, a szem belső részén. Ez egy kocsonyás anyag, és a szem nagy részét teszi ki. A retinához a fény ezen az anyagon keresztül jut el.

Ez az üvegtest védi a szemet a környezeti hatásoktól. Az üvegtest nagy része víz – mint ahogy az emberi testé is – de vannak benne fehérjék is, és ezek csoportosan összeállva alkotják ezeket a foltokat.

Ezek viszont csak akkor láthatók, ha erősen megvilágított felületre nézünk.

Amennyiben valami oknál fogva bevérzik szemünk, a foltok száma megsokszorozódik – míg le nem tisztul a szem.

Minél idősebbek vagyunk, annál kevesebb folyadék jut a szembe, ezáltal a zselészerű anyag besűrűsödik, és jóval több foltot láthatunk emitt.

Ha valakit nagyon zavar a dolog, akkor a legegyszerűbb, ha több folyadékot fogyaszt, és a C-vitamin pótlás is segít.

Ha viszont zavaróan sok a folt – annyira, hogy már a látást is problémássá teszi, akkor ne csodálkozzunk rajta, ne tartsuk különlegesnek magunkat, hanem keressünk fel egy szemészt minél hamarabb, ugyanis ez komoly szemészeti problémát jelenthet.

Esélyesen a retinánkkal lehet probléma, s azért fontos a gyors orvosi segítség, mert akár vaksághoz is vezethet.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Korda György elsírta magát – Sándor Péter könnyeket csalt mindenki szemébe a Gyertyák című dallal

Végre kiderült, hogy ki Balogh Levente milliárdos párja.. Na rá senki sem gondolt volna..