in

Ezt a háromféle ételmaradékot soha de soha ne tartogasd, azonnal dobd ki!

Gyakran előfordul, hogy egy kicsit túl sok ételt készítünk ebédre, és ha megfelelően tároljuk, másnap elfogyasztjuk a maradékokat.

Nem olyan jó, mint az előző nap, de nem akarunk az élelmiszert kidobni, ezért inkább újramelegítjük, és elfogyasztjuk.

Néha nincs semmi baj ezzel, de olykor újra felmelegíti a tegnapi ételt veszélyes lehet, és bizony mérgező is. Éppen ezért jó tudni, hogy mely élelmiszereket nem szabad soha újból felmelegíteni.

A következő élelmiszereket csak frissen fogyaszd és soha ne melegítsd újra:

Rizs

– a fő probléma az az étkezési maradékokkal kapcsolatban az, hogy el kell őket tárolnunk. Ha a rizst nem tartják megfelelő hőmérsékleten, az elfogyasztás után, az hányáshoz és hasmenéshez vezethet.

Ez azért van, mert gyakran maradnak benne olyan baktériumok, amelyek túlélik a főzést, és amikor eltesszük másnapra a spórák elszaporodnak benne, ami emésztési problémákat okoz.

Lehet, hogy úgy gondolod, hogy a rizs felmelegítése megöli ezeket a káros baktériumokat, de valójában néhányan mégis túlélik a forró hőmérsékletet.

Ezért érdemes megenni egy órával az előkészítés után, megelőzve, hogy a spórák elszaporodjanak és problémákat okozzanak.

Növényi olaj

– a növényi olajjal újramelegített ételek növelhetik a stroke és akár a rák kockázatát.

A legfrissebb kutatások azt mutatták, hogy a többszörösen telítetlen olajok, amelyekben linolsav van, például a káposzta, a kukorica, a napraforgó és a szójabab újramelegítésével felszabadíthatnak olyan mérgező vegyületeket, amelyek számos különböző egészségügyi problémát okoznak.

Ennek fő oka a 4-hidroxi-transz-2-nonron (HNE) nevű zsírsav, amely rákhoz, májbetegségekhez vezethet, de Huntington- kórhoz, Alzheimer-kórhoz, Parkinson-kórhoz, stroke-hoz és kardiovaszkuláris betegségekhez is kötötték.

Az American Dietetic Association kimutatta, hogy a növényi olaj újbóli felmelegedése újra és újra felszabadítja ezt a toxikus savat, és ez számos betegséget idézhet elő.

A szövetség szóvivője elmondta, hogy mindenkinek figyelnie kell erre, és óvatosnak kell lenni az ételkészítés során. Soha ne melegítsük az olajat addig, hogy füstöl, mert végzetes lehet.

Zöldség

– Sokan tudják, hogy a leveles zöld zöldségeket nem szabad újból felmelegíteni, mert mérgező vegyületeket bocsátanak ki, de ez nem teljesen igaz.

Csakúgy, mint a rizs, a zöldségeket megfelelően kell tárolni, hogy biztonságban legyenek az újramelegítésig.

A hűtőszekrényben 4 Celsius fok alatt kell tárolni őket, és ha 12 óránál hosszabb ideig tartjuk őket, helyezzük fagyasztóba.

Sok zöldség, például a saláta, a spenót, a cékla és a zeller nagy mennyiségű nitrátot tartalmaz, amely önmagában nem ártalmas, de amikor a zöldségeket szobahőmérsékleten hagyják, a nitrátok nitritekké válhatnak.

A nitritek veszélyesek, különösen a kisgyermekek számára, mivel ritka vérképzőszervi betegséget, ügynevezett methemoglobinémiát okozhatnak, amely görcsökkel, fejfájással, légszomjjal és fáradtsággal jár.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Egy fiatalember 100 dollárt ad egy hajléktalan férfinak, és látja őt befutni az italboltba. De ahogy követi őt tovább, EZ történik.

Az orvosok hosszú éveken át képtelenek voltak kideríteni, mi baja a nőnek. A gázszerelők egyetlen óra leforgása alatt rájöttek