in

Ez lehet az oka annak, hogy egyfolytában fázol

A kolléga bekapcsolja a légkondicionálót vagy kinyitja az ablakot, mire te azonnal elkezdesz reszketni és azt kívánod, bárcsak otthon lehetnél a kanapédon egy vastag takaró alatt.

Mindannyian viszonylag eltérő hőmérsékleti küszöbbel rendelkezünk, ám vannak, akik egyfolytában fáznak. Mégis mi lehet ennek az oka?

Azoknak, akik már a cikk olvasása közben libabőrösek lettek, javallott tovább olvasni. Lássuk, hogy mi állhat az állandó didergés, hidegrázás mögött.

Pajzsmirigy probléma

A hypotireózis a pajzsmirigy alulműködésének másik neve, amikor a pajzsmirigy nem termel elegendő

hormont és ez egyéb tünetek mellett (fáradtság, alacsony szívritmus) abban is megmutatkozhat, hogy a beteg nem tűri jól a hideget.

Nem iszol elég vizet

A vízfogyasztás és a hidratáltság serkenti az anyagcserét, segít, hogy a szervezet könnyebben feldolgozza az élelmet, amit magunkhoz veszünk, amiből aztán energiát és hőt termel.


Vérszegénység

Ez akkor következik be, amikor a szervezetben a kelleténél kevesebb a vörösvértest, amely az oxigént a sejtekhez, szövetekhez szállítja.

A vérszegénység kialakulhat vashiány miatt, ami jellemzően terhesség, menstruáció, vérveszteség vagy nem kielégítő tápanyagbevitel és felszívódás miatt következik be.

Előfordulhat ugyanakkor vitaminhiány miatt is. Egyéb tünetek között szerepel a sápadt bőr, emelkedett szívritmus, fáradtság és fejfájás is.

Nem alszol eleget


A jó, pihentető alvás kifejezetten fontos a megfelelő testhőmérséklet szabályozáshoz. Ha fázósabb vagy, mint a többiek, lehet, hogy csupán ez az egyszerű indok áll mögötte.

Raynaud jelenség


Ezt a problémát nagyon egyszerű felismerni. A kéz- és láb ujjai fehérré és/vagy kékessé válnak, amelyet éles határvonal választ el a megfelelő vérellátottságú részektől. Ez a ritka betegség az artériákat érinti, csökkentve a véráramlást az ujjak felé.

Lehet, hogy túl vékony vagy


Ha sovány vagy és normáltól alacsonyabb a testzsír összetételed, akkor nem kizárt, hogy fázósabbá válsz.

Rossz a vérkeringésed


A perifériás érbetegség miatt az artériák nem szállítanak elegendő vért a szervekhez és szövetekhez, emiatt pedig fázhat a beteg. Ha érelmeszesedés miatt szűkebbé válik az artéria, akkor a véráramlás nem lesz kielégítő, a végtagokban hidegség és zsibbadás tapasztalható.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Rejtélyes fekete tojást talált a farmon. Nem fogsz hinni a szemednek, mi kelt ki belőle

A zsűri a kiválasztott dal hallatán előre elkönyvelte a kudarcot, a bátor lány azonban óriási diadalt aratott!