in

Egy tepsire tette a tojáshéjt, majd betette a sütőbe. Nézd meg milyen elképesztő dolgot készített!

A tojás az alapja számos ételnek, süteménynek, így az egyik legfontosabb konyhai alapanyag és élelmiszer. Viszont a héj legtöbbször a szemétben végzi, pedig nagyszerű tápanyag, főként kalciumforrás, ezért kár kidobni.

Az alábbi videóból kiderül, hogy miként kell nagyszerű kalciumport készíteni, amelynek fogyasztásával hozzájárulhatunk csontjaink egészségének megőrzéséhez.


Az a jó, ha szabad tartású tyúkoktól szerezzük be a tojásokat, hiszen azok a legegészségesebbek. 12 tojás héjat tegyünk bele a szűrőbe, mossuk meg alaposan, Ezután tegyük bele egy fazék forró vízbe, ahol 10 percig főzzük, hogy az esetleges kórokozók elpusztuljanak.

Tartsuk a víz alatt a héjakat, ne engedjük, hogy feljöjjenek a felszínre. Míg a héjak főnek, addig melegítsük elő a sütőnket 100 Celsius fokra. Ha letelt a 10 perc szedjük ki a héjakat a forró vízből.

Tegyük át egy tálcára, és mehetnek be a sütőbe, majd “süssük” 15 percig. Utolsó lépésként már csak a darálás marad hátra.

Egy robotgép segítségével zúzzuk finom porrá a héjakat. ½ teáskanál porban 400 mg kalcium található, amelyet belekeverhetünk az ivóvízbe, hozzáadhatjuk az ételeinkhez, vagy csak simán bevehetünk egy kiskanállal belőle.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Ez a növény kell minden nőnek. A felpuffadt beleket kipucolja, a stresszt és a herpeszt el lehet felejteni

Minden apróját hajléktalannak adta, de csak ezután vette észre, hogy más is hiányzik a tárcájából…