in

Az onkológusok is azt tanácsolják: ne fogyaszd ezeket az ételeket, ha meg akarod előzni a rákot!

A rák egy összetett betegségcsalád, amely különböző tényezők, mint a genetika, specifikus fertőzések, rossz életmódbeli szokások (egészségtelen táplálkozás, fizikai inaktivitás, dohányzás, alkoholfogyasztás), vegyi anyagoknak, sugárzásnak való kitettség talaján fejlődik ki.

Ezek a tényezők mind tudományos bizonyítottan növelik a rák kialakulásának kockázatát.

A World Cancer Research Fund (Rákkutató Alapítvány) becslése szerint az összes amerikai rákos betegek mintegy 20%-a kapcsolódik a súlygyarapodáshoz, a rossz táplálkozási szokásokhoz, fizikai inaktivitáshoz és alkoholfogyasztáshoz.

Szerencsére a rák megelőzhető, és a betegség kockázata csökkenthető, ha az életmódunkban változásokat eszközölünk.

A következő dolgok segíthetnek ebben:

Rendszeres testmozgás

Egészséges testtömeg fenntartás

A dohányzás elkerülése

Organikus zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrend

Viszont a következő 8 élelmiszer rendkívül káros és növelheti a rák kockázatát:

Finomított és mesterséges cukrokat tartalmazó élelmiszerek

A finomított cukorban gazdag élelmiszerek és a mesterséges fruktóz-édesítőszerek, például a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup túlzott fogyasztása számos egészségügyi problémát idéz elő.

Ezek az ételek növelik az inzulin szintjét és fokozzák a ráksejtek növekedését.

Az American Society for Clinical Nutrition (Amerikai Klinikai Táplálkozástudományi Egyesület) folyóirat 2006-ban közzétett egy tanulmányt, amely kimutatta, hogy a nagyobb mennyiségű cukorral édesített élelmiszereket fogyasztó résztvevőknél fokozott volt a hasnyálmirigyrák kockázata.

Próbáld meg ezeket természetes alternatívákkal helyettesíteni, mint a nyers méz vagy a stevia.

Fehér liszt

Számos feldolgozott élelmiszer napjainkban sok finomított fehér lisztet tartalmaz, amely gazdag szénhidrátforrás. Ez negatívan hat az egészségre, növeli a vércukorszintet és növeli a rák kockázatát.

Tanulmányok kimutatták, hogy a túlzott mennyiségű szénhidrátot fogyasztó nőknél emelkedett a mellrák kockázata.

Ezért helyettesítsd a finomított fehér lisztet egészségesebb alternatívákkal, mint a teljes kiőrlésű búza, mandula, kókusz, quinoa.

(Jelzem – erre a másik tábor azt mondja, hogy teljes kiőrlésű magvak fogyasztása azzal a kockázattal jár, hogy sokkal több növényvédőszer maradvány jut szervezetünkbe…. Szóval kivédeni a problémákat egytől-egyig nem lehet)

Füstölt és pácolt élelmiszerek

A pácolt és füstölt élelmiszerek rendszeres fogyasztása veszélyezteti az egészséget, mivel a füstölt húsokban a füstölési folyamata során számos mérgező összetevő keletkezik, míg a pácolt ételek magas nitrát tartalmúak, amelyek nitrozo vegyületekké alakulnak át, ami a rák kockázatát növeli.

Ezen túlmenően ezek az élelmiszerek bőségesen tartalmaznak olyan tartósítószereket, amelyek hosszabb eltarthatóságot biztosítanak és károsítják a sejteket és rák kialakulását eredményezik. Érdemes őket teljes mértékben elkerülni.

Feldolgozott húskészítmények és vörös hús

A feldolgozott húsok, mint a sonka, a kolbász és a szalonna, tele van káros tartósítószerekkel és sóval. A kutatók azt találták, hogy a feldolgozott hús túlzott fogyasztása vastagbélrákkal van összefüggésben.

A vörös hús túlzott fogyasztása növeli a prosztata és a vastagbélrák kialakulásának esélyét. Ezért győződj meg róla, hogy csak szabadon tartott állatok húsát fogyaszd.

Tenyésztett lazac

A tenyésztett és a vadon élő lazac között hatalmas a különbség, mivel az utóbbi számos egészségügyi hasznot kínál, míg az első komoly egészségügyi kockázatot jelent. A tenyésztett lazac fogyasztása valójában rákot okozhat.

A kutatók azt találták, hogy a tenyésztett lazac jelentősen nagyobb mennyiségű káros vegyi anyagokat és rák kialakulását segítő összetevőket tartalmaz, mint a higany, dioxinok, toxafén, égésgátlók és poliklórozott bifenilek.

Hidrogénezett olajok

A hidrogénezett olajokat feldolgozás és gyártás során mérgekké alakítják át.

Nagy mennyiségű transz-zsírsavat és omega-6 zsírsavat tartalmaznak. Ezeknek a zsírsavaknak a kis mennyiségben való fogyasztása hasznos lehet az egészségre nézve, de a nagyobb mennyiségben negatívan befolyásolja a membrán szerkezetét és a sejtek rugalmasságát, ezzel növelve a rákos megbetegedések, például a bőrrák kockázatát.

A transzzsírok növelik a mell, a prosztata és a vastagbélrák kockázatát. Ezért inkább extra szűz kókuszolajat vagy olívaolajat használjon.

Burgonya chips

A burgonya chipset rendkívül magas hőmérsékleten állítják elő, ami egy népszerű rákkeltő, az akrilamid létrejöttét segíti elő.

Az összetevő növeli a petefészek-, a mell-, a prosztata- és az emésztőrendszeri rák kialakulásának kockázatát.

A chips szintén gazdag kalóriákban és zsírokban, amelyek növelik a vérnyomást és a koleszterinszintet, és elhízáshoz vezetnek. Emellett mesterséges aromákat és tartósítószereket is felhasználnak a készítésük során, ezért kerüld el őket és helyettesítsd otthon készült finomságokkal. Például a sült banánt vagy a batátachipset próbáltad már?

Mikrós popcorn

A mikrós pattogatott kukorica tasakok rendkívül mérgező vegyületet tartalmaznak, amely perfluoroktánsav néven vált ismertté. Erről a vegyületről megállapították, hogy növeli a vese- és hólyagrák kockázatát, és a nőkben csökkenti a termékenységet.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

A kutya elsétál egy parkoló kocsi mellett. Amikor meghallja a zenét? Sírni fogsz a nevetéstől.

Minden 65 év feletti magyarnak INGYEN jár egy életmentő okoseszköz – Csak igényelni kell! Ha van ismerősöd szólj neki… Mutatjuk a tudnivalókat