in

1 PERCE ÉRKEZETT MAGYAR PÉTERRŐL

Tollhegyen!/ „Ne féljetek!”/ Magyar Péter jogász, Varga Judit volt férje szinte minden posztjához odaírja „Ne féljetek!” Kutatást végeztem Magyar Péter szívében, elméjében és múltjában, hogy megtaláljam e biztatás eredetét. Megtaláltam.

Magyar Péter anyai nagypapája az a Dr. Erőss Pál volt, akit a múlt század nyolcvanas éveiben láthattunk a Magyar Televízióban, mint a Jogi esetek című műsor jogi szakértőjét.

Imádtuk. Az a műsor, volt a legnézettebb abban az időben. S éppen dr. Erőss Pál szaktudása, embersége, humora, kedvessége okán.

Magyar Péter, és dr. Erőss Pál többi unokája, úgy nőhetett fel, hogy itt volt velük a Papa, akitől emberi tartást, szorgalmat, egyenességet, stb. tanulhattak.

De nézzük meg közelebbről dr. Erőss Pál életrajzát. Egy kis faluban született, Kömörőn 1934. június 22-én. Ősi református kisnemesi családjában lelkészek, tanítók szolgálták a népet.

A családnak ez az új hajtása, Pál a híres, neves Debreceni Református Kollégiumban tanult nyolc évig. Az érettségi után az ELTE jogi karán tanult, s kitüntetéses diplomát szerzett. Legyűrve a bírósági fogalmazói éveket 1960-tól kerületi bírósági bíróként dolgozott. T

ehetsége még jobban kibontakozott, 1979-től a Legfelsőbb Bíróság bírája. De már 1978-tól a Magyar Televízió Jogi esetek című műsorának szakértőjeként szerzett országos hírnevet és népszerűséget.

Amikor ez a műsor ment, szinte kiürültek az utcák… Ismerték és elismerték. Megkapta a Munka Érdemrendet és a SZOT-díjat, stb.

rendszerváltást követően ügyvédként újította meg hírnevét. Dr. Erőss Pál még 2006-ban alapította meg a Ne Féljetek Alapítványt. Feleségével, Mádl Ferenc testvérével , Mádl Terézzel 1956-tól éltek boldog házasságban.

Két lányuk is jogász lett, s a hagyományt folytatva Magyar Péter is jogi diplomát szerzett.

Dr. Erőss Pál 2021. május 23-án hunyt el. Utódaira hagyva azt az erkölcsi tartást, amely őt életén át jellemezte.

Magyar Péter tehát anyai nagypapája nyomán üzeni a népnek:

Ne féljetek!

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Most érkezett a drámai hír BB Éviről

Itt a nagy vérnyomás-táblázat! Melyik korban mennyi lenne az ideális? Most kiderül!