in

Tegnap Balatonalmádiban voltunk, rendeltem egy harcsát a büfében, a KONYHÁBÓL EZ A PÁRBESZÉD HALLATSZOTT KI

Internetezők számoltak be különböző balatonozási tapasztalatokról.

Épp Almádiban voltam egy halsütőben, rendeltem egy harcsát meg némi savanyúságot… Leültem a kerthelységbe, mint később kiderült pont a konyha mellé ahol nyitva voltak az ablakok. a következő beszélgetést hallottam:– Dobjatok be egy harcsaszeletet?

– Mekkorát?– Nem kell nagy, kis köcsög gyerek rendelte

Nem csináltam problémát, de borravalót nem adtam:)

Tihany – 720 forint két pohár csapvízért! – némiképp megütközve fogadta a számlán szereplő összeget egy olvasónk, aki a Tihanyi Rege cukrászdában ivott meg egy kávét ismerősével és emellé kérték a vizet. A vendéglátóhelyhonlapján egyébként szerepel a csapvíz az italok között, ám az ár nincs mellette feltüntetve.

Két kávét kértünk, ami kifogástalan volt, és ehhez rendeletünk még két pohár csapvizet. A fizetéskor derült ki, hogy az is csaknem annyiba került mint a kávé. Csapvízként volt feltüntetve, tehát nem ásványvízről van szó – mondta lapunknak a vendég, aki a számlát is elküldte szerkesztőségünknek.

720 forint két pohár csapvíz

A Rege cukrászda fogalom a Balaton parti vendéglátóhelyek körében, az egyik legszebb panorámában gyönyörködhetnek a kávézó teraszáról a betérő vendégek. Az árak is ennek megfelelően lettek kialakítva, egy presszókávé 890 forint. A kínálatban szerepel szódavíz és csapvíz is.

“A csapvíz ára természetesen szerepel az itallapunkon, ami alapján a vendégek tájékozódhatnak árainkról, mint minden más termék esetében.” – reagált megkeresésünkre a Rege cukrászda. “A tisztított víz árképzésénél figyelembe vesszük, hogy a helyben fogyasztott kiszolgálás minden termékhez megegyező szolgáltatást párosít, amelyhez igyekszünk a lehető legszínvonalasabb működési feltételeket biztosítani. Vendégeink körében e tekintetben eddig nem érkezett hozzánk panasz.”- írták lapunknak.

A csapvíz egyébként valóban egy “vízválasztó” a vendéglátóhelyek között. Van, ahol ingyen adják, van, ahol jelképes összeget kérnek, egyes helyeken majdnem az ásványvíz árában mérik, míg Budapest egyik legelegánsabb éttermében azt közölte a pincér, hogy csapvizet egyáltalán nem is szolgálhat fel.

Nem mindenhol megszokott, de nem tekinthető szabálytalannak, ha valaki a csapvízért is pénzt számol fel. Ez egyébként, ha így is van feltüntetve, nem feltétlen közvetlen csapvizet jelent. Sok helyen speciális és drága szűrőberendezést szerel fel az étterem, s valójában egy szénsavmentes, ám egy ásványvízzel csaknem egyenértékű minőségű vízről van szó – mondta a Blikknek Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke, aki szerint ez a kezdeményezés teljesen helyénvaló.

Ez egy környezetbarát hozzáállás, hiszen nincsenek palackok, kevesebb a hulladék. Még ha az ásványvízgyártók nem is örülnek ennek a gyakorlatnak, mi jónak tartjuk. Számos étterem elegáns, saját logós üvegben szolgálja fel ezt a tisztított vizet, ami népszerű is a vendégek körében is, s legtöbb helyen valóban külön pénzt számolnak fel ezért- fűzte hozzá a szakember.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Emlékszel még Südi Iringóra, a Szombat esti lázból ? Így néz ki ma

Most jelentették be a felfoghatatlan hírt Karsai Dánielről.. 1 perce néma csend 🙏