in

Neked is habzik a hús főzés közben? Akkor erről jobb, ha tudsz

Biztosan te is tapasztaltad már azt a jelenséget, hogy miután odatettük főni a húst, egy habréteg jelenik meg körülötte. Legtöbbször ezt egy kanállal leszedik. De mi okozza mindezt?

Sokan még azt is tudják, hogy a habot a fehérjék és ásványi sók jelenléte okozza, amelyek felszabadulnak a húsból, amikor odatesszük főni.

Ugyanakkor nem volna hátrány, ha ezek az anyagok benne maradnának az élelmiszerben, mert úgy sokkal egészségesebb elfogyasztani.

Éppen ezért legyünk rá figyelemmel, hogy attól habzik, ha a hideg vízbe tesszük a húst. A megoldás tehát, hogy eleve a forrásban lévő vízbe helyezzük bele!

A séfek tanácsa emellett, hogy ha már a hideg vízbe tettük a húst, és kialakult a hab, ne távolítsuk el azt (kivéve a sötét habot, mert abban vér lehet), mert rendkívül egészséges anyagok vannak benne!

Ha szeretnénk, hogy szép tiszta legyen a leves, megtehetjük azt, hogy a forró vízbe egy hagymát helyezünk, amelynek segítségével a habréteg lesüllyed, és nem rontja el vizuálisan az összképet.

Ha alacsony lángon főzzük a húst, sokkal finomabb lesz, mert tovább fő, azonban alacsonyabb hőmérsékleten készül el!

Rendkívül nagy jelentősége van annak is, hogy hogyan sózzuk a levest: ne tegyük bele idejekorán a sót a csirkehússal készülő levesbe, hanem nagyjából akkor, amikor már csak fél óra van hátra addig, hogy levennénk azt a tűzről.

Ha kész vagyunk vele, várjunk még a leszűréssel egy nagyjából 20 percet, így az ízek sokkal jobban össze fognak érni!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Óraátállítás 2024. tavasz! Ekkor lesz idén, ne feledkezz meg róla! Ismét állítani kell az órát, és van még egy fontos dolog…

Megszólalt a válásról Kasza Tibi