in ,

Megérkezett az első részeredmény: Nőtt Karácsony Gergely előnye az újraszámlálás első napján

Karácsony Gergely Megerősíti Előnyét Vitézy Dávid Ellenében – Újraszámlálás Első Napjának Eredményei

Az elmúlt héten megkezdődött a főpolgármester-jelöltekre leadott szavazatok teljes körű újraszámlálása, miután Vitézy Dávid fellebbezést nyújtott be az eredeti szoros verseny nyomán. Az Alkotmánybíróság kötelezte a Kúriát, hogy vizsgálja felül korábbi döntését, amely szerint Karácsony Gergely 41 szavazattal megnyerte a főpolgármester-választást. Az újraszámlálás első napján Karácsony előnye nem csökkent, sőt, még nőtt is.

Újraszámlálás Első Napjának Eredményei

Az első nap végén érkeztek az első információk az újraszámlálás eredményeiről. Vitézy Dávid saját közösségi oldalán erősítette meg, hogy Karácsony Gergely előnye tovább nőtt. Vitézy így nyilatkozott:

„Eddig rendezett keretek között zajlott az újraszámlálás a mai 8 kerületben. Már több mint 150 szavazókörben legalább 270 szavazat minősítése változott, és az eredeti 41 darabos különbség több, mint 6x-osának változott a minősítése.”

Vitézy Dávid Véleménye és Felhívása

Vitézy felelőtlennek nevezte az őt megkérdőjelező embereket:

„Látom, hogy rengeteg a felfűtött érzelem és indulat az újraszámlálás körül,

ezért is írtam meg ezt a posztot, mert ebben a helyzetben szerintem nem szítani, hanem csökkenteni kell a feszültséget. Ilyen szoros eredménynél (0,005% különbség) a demokratikus választási folyamat teljesen természetes eleme, hogy a 15-16 óra munka után ötféle egy napon tartott választás szavazólapjait fáradtan megszámoló szavazókörök munkáját egy újbóli átszámolás útján ellenőrzik. Ez történik most.

Megállás nélkül mindenkit csalással vádolni, akinek törvény által megszabott feladata a választási jogorvoslatot kezdeményezni vagy ezekről dönteni, miközben egyébként a folyamat eddig rendezett és korrekt módon, minden főpolgármester-jelölt választási megfigyelőinek részvételével és konszenzusos döntésekkel, a sajtó teljes nyilvánossága mellett zajlik, szerintem

óriási felelőtlenség és aláássa a választások tisztaságába vetett közbizalmat.”

A következő két napban még sok százezer szavazatot fognak átvizsgálni. A végeredményt nem tudjuk, de mindenkit arra kérek, higgadtan és felelősen viszonyuljon ehhez a folyamathoz – ez ugyanis a közös érdekünk, akárki is lesz végül a győztese ennek a főpolgármester-választásnak. Ahogy eddig is, most is elmondom:

az újraszámlálás nyomán előálló jogerős eredményt természetesen elfogadom.

(/Facebook)

Az Újraszámlálás További Lépései

Az újraszámlálás folytatódik, és a következő két napban még sok százezer szavazatot fognak átvizsgálni. Vitézy Dávid kifejezte, hogy elfogadja az újraszámlálás nyomán előálló jogerős eredményt, függetlenül attól, ki lesz végül a főpolgármester. A folyamat célja, hogy biztosítsák a demokratikus választási folyamat átláthatóságát és tisztaságát.

Az újraszámlálás eredményeit várva, a közös érdek az, hogy mindenki higgadtan és felelősen viszonyuljon ehhez a folyamathoz. Az eredmények alapján hamarosan kiderül, ki lesz Budapest főpolgármestere a következő ciklusban.

Agyvérzés előtt egy hónappal ezeket a jeleket küldi az emberi test! Nagyon figyelj!

Barátnőjüket mentve fulladt a folyóba Lili és Petra szombaton