in

Karsai Dániel díszpolgári címet kapott

Díszpolgárrá avatja a Berzsenyi Dániel Gimnázium az egykori diákját Karsai Dánielt.

Az intézmény kijelentette, hogy Karsai Dániel kitartása és lelki ereje mindenkit inspirál és elgondolkodtat. A Berzsenyi Dániel Gimnázium díszpolgári címmel tünteti ki az egykori diákját, Karsai Dánielt – jelentette az eduline.hu.

Mint ismert, az alkotmányjogászt tavaly az ALS nevű betegséggel diagnosztizálták, amely az akaratlagos mozgást szabályozó agyi és gerincvelői idegsejtek pusztulásával jár. Az elmúlt időszakban a figyelem középpontjába került, mivel az aktív eutanázia jogáért küzd. Habár korábban népszavazási kezdeményezését elutasította a Nemzeti Választási Bizottság, Karsai továbbra is elkötelezett az eutanázia ügye mellett. Sajnos, állapota folyamatosan romlik, és emiatt már nem tudott részt venni a legutóbbi podcastbeszélgetésen, amelyre testvérével együtt hivatalosak voltak.

Testvére közölt friss információkat

Az alkotmányjogász állapotáról pár hete testvére számolt be egy Facebook-bejegyzésben. Karsai nemrég tüdőgyulladással kórházba került, ám szerencsére csodálatos akaraterejének és az orvosok kiváló munkájának, sikeresen felépült. Bár állapota még nem a régi, múlt hét csütörtök óta ismét kommunikál, vendégeket fogad és sokat olvas.

Karsai Dániel nemrég a Házon kívül stábjának, valamint a műsor nézőinek kérdésére válaszolt. Mint mondta még nem jött el az a pont, amikor az élete – mint korábban fogalmazott – puszta létezéssé degradálódott volna. Hozzátette, hogy mindaddig nem adja fel, amíg tud kommunikálni és kapcsolódni a szeretteihez, valamint küzdeni tud az életvégi döntéssel összefüggő jogért. Ebben családja, barátai, kollégái – és a közvélemény jelentős része – is támogatják az alkotmányjogászt.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Szívszorító közlemény ! Lili utolsó útjának az időpontja

Krumplis fasírt – azonnal a rabja leszel és többé nem kívánod a húsos verziót!