in

Július 2 UTÁN NE hagyjon nyitva se ablakot, se ajtót, ha elmegy otthonról, vagy kimegy a kertbe!! Mindenképpen zárja kulcsra az ajtót!

Ismét aktuális lett foglalkozni a besurranó tolvajokkal. Az interneten találtunk ezzel kapcsolatban pár jótanácsot, és megosztjuk veletek.

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a besurranó tolvajok nem feszítik fel a zárat, és nem figyelik meg a „célpontjukat”. Az esetek többségében egyedül tevékenykednek, és nappal lopóznak be a házba, könnyen megszerezhető értékekre vadászva.

Rendkívül rövid idő alatt „végeznek”, akár egyetlen perc leforgása is elég hozzá, hogy elorozzák a társasházi lakásból az előszobában található értékeket, mint a kulcsok, vagy a pénztárca. Ugyanígy járhatnak a családi ház konyha asztalára lepakolt értékeink is.

Léteznek olyan esetk is, amikor éjjel, csendben kutatnak értékek után, mialatt a lakók békésen alszanak.

Na de mivel védekezhetünk ellenük?

A megoldás ezúttal nem bonyolult. Mivel a besurranók módszere nem irányul bezárt ajtók ellen (a dolog elleni erőszakkal elkövetett bűncselekmény büntetőjogilag is súlyosabban minősülne), egyszerűen zárjuk kulcsra az ajtókat.

A kertkaput, a bejárati ajtót, amit csak lehet, még akkor is, ha csak rövid időre ugrunk ki a kertbe.

Az ablakokat se hagyjuk órákig nyitva felügyelet nélkül. Ha mindenképp szükséges, inkább hagyjuk csak bukóra nyitva.

Társasházi földszinti és alsó szinti lakásunk ablakaira érdemes rácsot szereltetni.

Autónkat, még ha a kertben vagy garázsban áll is, zárjuk le. Emellett pedig ne tartsuk könnyen megtalálható helyen, a bejárati ajtó közelében a slusszkulcsot se.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Görögországban leültünk egy étterembe ebédelni, de olyat tettek velem, amit még soha sehol!!Ezt üzenném a pincérnek!

Letarolja a netet egy magyar pár esküvője – A násznép majdnem megszakadt a röhögéstől!