in

Itt a vége ! Betelt a pohár a Balatonon: Láncfűrésszel mennek neki a stégeket lezáró kapuknak

Határozott fellépés a Balaton partján: bontják az illegális stégkapukat
A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szigorú döntést hozott: minden olyan tulajdonos, aki nem bontja le a Balaton partján önkényesen felállított stégkaput, pénzbírságra számíthat – írta a hirbalaton.hu. Az érintetteknek öt napjuk van az intézkedésre, ellenkező esetben a vízügyi hatóság maga bontja el a kapukat a tulajdonosok költségén.

Tilos a Balaton közterületeiről vízbe vezető stégeket kapukkal vagy kerítésekkel lezárni, azonban sok nyaralótulajdonos mégis így járt el. A hatóság, Kravinszkaja Gabriella, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság balatoni kirendeltségének új vezetője irányítása alatt, keményen fellép az ilyen szabálysértések ellen.

A déli Balaton-parton a héten felhívások jelentek meg az illegális stégkapukon, figyelmeztetve a tulajdonosokat az elbontás kötelezettségére. Azokon a helyeken, ahol a stégeknek nincs engedélyük, azokat is eltávolítják, ahol pedig van, csak a kaput kell lebontani.

A tó keleti részén már többen önként elkezdték az illegális stégeik elbontását, hogy elkerüljék a vízügyi hatóság által kiszabott költségeket. Most a déli part következik, ahol már a szabályos stégbejárók szabálytalan kapuit is eltávolítják.

A vízügyi hatóság tavaly kezdte meg a veszélyes és szabálytalanul elhagyott horgászkarók és illegális stégek felszámolását. Idén pedig a szabálytalan stégkapukat veszik célba. A határozott intézkedésekhez hozzájárult, hogy a hatóságok tétlensége miatt egyes partszakaszokon drasztikusan nőtt a szabálysértések száma, és a nádassal borított területek pusztulásnak indultak.

Ezek az intézkedések nemcsak a jogsértő állapotok megszüntetését célozzák, hanem a Balaton természeti környezetének védelmét is szolgálják.

Aggódnak a rajongók: Katalin hercegnéék elhagyták az otthonukat

Bukta a fődíjat a Szerencsekerék játékosa, sajnos nem volt jó a „kitartás szekrény” – Videó