in

Hatalmas a baj, nagyon szomorú hírek érkeztek Karsai Dánielről

Hatalmas a baj, szomorú hírek érkeztek! Karsai Dániel szinte haldoklik, most egy ország imádkozik érte. Félelmetes, de ilyen állapotban van jelenleg:

Karsai Dániel Harca az Eutanázia Legalizálásáért

Karsai Dániel, az ALS-betegséggel diagnosztizált alkotmányjogász továbbra is küzd azért, hogy az eutanázia lehetőségét Magyarországon is legalizálják, így méltósággal zárhatja le életét. Állapota folyamatosan romlik, és már a modern technológiai eszközöket, mint a mobil és a tablet, sem tudja használni, így mások olvassák fel és válaszolnak helyette az üzeneteire.

Az Állapot Romlása és a Technológiai Segítség

Március elején Karsai egy YouTube-videóban számolt be arról, hogy egy alapítvány által adományozott speciális eszközzel, egy fejpántra erősített „pálcával” újra képes kezelni digitális eszközeit. „A legbensőségesebb üzeneteimet is valaki más nézi meg nekem, és válaszol helyettem,” mondta Karsai, kiemelve, hogy ezzel gyakorlatilag megszűnt a magánélete.

A Jogharci és a Politikai Válaszok

Karsai Dániel azért fordult Strasbourghoz, mert a Nemzeti Választási Bizottság elutasította öccse, Karsai Péter népszavazási kezdeményezését az eutanázia témájában. Ennek eredményeképpen Magyarországon jelenleg nincs lehetőség az eutanázia engedélyezésére. A politikai reakciók vegyesek: míg Orbán Viktor miniszterelnök imádkozik Karsaiért és jobbulást kíván, addig a kormányzati politikák nem támogatják az eutanázia legalizálását.

A Parlamenti Küzdelem és a Csalódás

Bedő Dávid, a Momentum képviselője a mai napon terjesztette elő határozati javaslatukat az Igazságügyi Bizottság gyűlésén az aktív eutanázia legalizálásáért. Azonban a javaslatot a kormánypárti képviselők kérdések és vita nélkül leszavazták. „Szokás szerint az állampárt képviselői kérdések és vita nélkül szavazták le a javaslatot,” írja Bedő Facebook-posztjában, hangsúlyozva a parlamenti folyamatok hiányosságait.

Karsai Dániel Üzenete

Karsai Dániel kitartó küzdelme az eutanázia legalizálásáért nem csak saját sorsát érinti, hanem számos más, gyógyíthatatlan betegséggel küzdő ember sorsát is Magyarországon. Az ő esete rávilágít arra, mennyire fontos lenne egy törvényi keret, ami lehetővé teszi a súlyos betegek számára, hogy méltósággal és saját akaratuk szerint dönthessenek életük befejezéséről.

@karsai.dniel

Lakoma

♬ eredeti hang – Karsai Dániel

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Megjött! Elérte Magyarországot a gigavihar jégesővel

Tragédia Nagyatádon: Orosz Rulett Játszása Közben Meghalt egy Fiatal Fiú