in

Ezzel az olcsó, minden háztartásban megtalálható szerrel bárhonnan eltávolíthatod a vízkövet – jobb, mint a vízkőoldó

Sokan elfelejtkeztek már róla, és még többen csak a bolti vegyszerekben bíznak vízkőoldás terén is, pedig kezünkben van egy sokkal olcsóbb, legalább olyan jó hatásfokú anyag, amit úgy hívnak, hogy: ecet

Nem kell félni tőle, hogy kárt tesz az anyagokban, a csaptelepeknél is használható, porcelánt, üveget, zuhanyfejet, csapot, és még a wc-kagylót is nagy hatásfokkal tisztítja.

Pusztán annyi a gond, hogy túl folyékony, ezért néhány esetben törekedni kell arra más anyag együttes használatával, hogy időlegesen bevonatot képezzen a vízkőtlenítés tárgyán.

Azt előre le kell szögezni, hogy vízkőteleníteni nagy hatásfokkal akkor lehet, ha nem többéves koszt kell letakarítani.

Sokan halogatják ezt a munkát, pedig ha 2-3 hetente kis időt hagyunk rá, akkor pillanatok alatt végezhetünk. Pusztán fújni kell, várni valamennyit – maximum negyedórát, majd lemossuk, letöröljük az „áldozatot”:

Bár azt is hallani, hogy különböző felületeken másképp kell alkalmazni – alapvetően ugyanúgy, csak egyes helyeken szórunk alá mást is, hogy ne folyjon az anyag azonnal le, hisz akkor a hatásának annyi.

Lényeges, hogy a munkát – a leöblítést, de akár a szórást is lehetőleg nyitott ablaknál, ajtónál végezd, mert nem kellemes belélegezni az ecet szagát.

Legjobb, ha 10 százalékosat használsz, az is elvégzi a munkát, és nem kell hígítani. Töltsd bele szórófejes flakonba, és már kezdheted is.

Végigspricceled, amit tisztítani szeretnél, aztán egy szivaccsal egyenletesen eltörlöd, hogy tényleg mindenhová jussék, majd negyedóra elteltével szintén szivaccsakl, vagy mikroszálassal – plusz víz segítségével leöblíted.

Zuhanyfalról, kádról a végén öblítés után száraz ronggyal áttörlés is dukál, mert akkor nem fog vizkövesedni.

Ha erre nincs idő – nem gond, ha néhány hetente elvégzed ezt a műveletet – lényegében mindig rendezett lesz a fürdőszoba.

A csaptelepek környékéről ugyanezzel a módszerrel lehet leszedni a vízkövet, ha rendszeresen végzed, akkor biztos, hogy egy sima letörlés elég, nem kell vakargatnod.

Ha nagyon vízköves valami, akkor érdemes ecettel beszórni, aztán a szódabikarbóna vékony rétegben. Mikor kipezsegte magát mehet megint rá egy kis ecet.

Nem árt, ha a végén, amikor mossuk lefele felveszünk egy Covid idejéből maradt maszkot, hogy minél kevesebb ecetgőzt szívjunk be.

Ugyanezzel a módszerrel tisztíthatjuk a zuhanyrózsát, végén kicsit át kell kefélni a felületet. Ha akkor még nem jó, akkor le lehet tekerni a fejet, beleállítani egy olyan tálkába, amibe a fejrész gond nélkül belefér, és belülről feltölthetjük ecettel. Biztos, hogy patyolat tiszta lesz.

Későbbiekben pedig, ha innentől rendszeresen végezzük a vízkőtelenítést ilyesmire nem lesz szükség.

Ecetet használhatunk minden üvegtárgy vízkőmentesítésére is, mint például az ablaktábla, pohár, üvegtál, kancsó, stb. Utána egy alapos öblítés, és kész is!

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

A gazda hiába kérte az autósokat, ne parkoljanak a földjére: úgy dönt, elvetemült bosszút áll

Most kaptuk a szomorú hírt: elhunyt a nemzet művésze