in

Ez a csinos hölgy volt Freddie Mercury egyetlen női szerelme: így néz ki napjainkban, 72 évesen!

Az egész világ okos és magabiztos művészként ismeri Freddie Mercuryt. Azonban csak egy nő ismerte őt, amikor a Mercury vezetéknév még ismeretlen volt. Ő volt az is, aki mellette maradt, amikor betegsége legyőzte. Mary Austin Freddie Mercury közös felesége és egyetlen barátja volt .

A kezdet

Mary Austin Mercury a gyönyörű ruhák iránti szeretetüknek ismerkednek egymással és Freddie. Mary a Biba nevű londoni ruhaüzletben dolgozott, míg Freddie régi ruhákat árult a Kensington Marketen barátjával, Roger Taylorral (a királynő dobosa). Akkoriban a Freddie Mercury néven a legtöbb ember számára semmit sem jelentett, és még egy év volt hátra, amíg a Queen egy pillantást vetett a radarra.

Mary Austin süket-némák családjába született, és jelbeszéd segítségével kommunikált szüleivel. Más szempontból ez a család nem sokban különbözött a többi családtól. Édesapja vakoló, anyja szobalány volt. Ez a kicsi és törékeny lány azonnal felkeltette a leendő rockbálványt. Mary maga azonban egy kicsit megdöbbent, mert Freddie mindig fényes és sokkoló ruhát viselt, és ez most sem volt kivétel. Látott egy 24 éves, hosszú hajú rosszfiút sokkoló ruhában, amitől persze kissé elbizonytalanodott és zavarba jött.

Mary emlékszik arra, hogy akkoriban olyan szegények voltak, mint a templomi egerek, és románcuk több ezer másik pár kapcsolatához hasonlított. Zenét hallgattak és hosszú sétákat tettek, de mást nem nagyon engedhettek meg maguknak. Elég nehéz volt azoknak a zenészeknek, akik az 1970-es években Londonban próbáltak betörni a zenei életbe, mert több ezer hozzájuk hasonló zenész volt.

Út a hírnévhez

Pár hónapnyi randevúzást követően a fiatal pár egy pici lakásban kezdett együtt élni. Nem sokkal ezután megjelent a Queen, a legendás banda, amely hamarosan meghódítja az egész világot. Abban a pillanatban azonban senki sem tudott erről, így a pár egyszerű életet élt. Freddie dalokat írt, Mary pedig támogatta.

Királynő 1974-ben

A Queen 1973-ban adta ki első albumát. Ekkor kezdett az életük, és hamarosan megengedték maguknak egy lakást London egyik igen tekintélyes kerületében. Ekkor írta meg Freddie Mercury a Love of My Life című balladát , dedikálta Marynek, és megkínálta őt. A javaslatot azzal a humorérzékkel tették, amivel Mercury mindig is rendelkezett.

Aztán, amikor 23 éves voltam, karácsony napján adott egy nagy dobozt. Benne volt még egy doboz, aztán még egy, és így ment tovább. Olyan volt, mint az egyik játékos játéka. Végül találtam egy szép jade gyűrűt az utolsó kis dobozban. Megnéztem, és szóhoz sem jutottam. Emlékszem, arra gondoltam, nem értem, mi történik. Egyáltalán nem az volt, amire számítottam. Ezért kértem tőle: „Ezt melyik kézre tegyem?” És azt mondta: Gyűrűsujj, bal kéz. Aztán azt mondta: „Mert hozzám jössz feleségül?” Megdöbbentem. Egyszerűen nem az volt, amire számítottam. Csak azt suttogtam: „Igen. Fogok.”

Freddie bemutatta menyasszonyát édesanyjának, Jer Bulsarának, aki rendkívül örült fia választásának. Azt álmodta, hogy a pár összeházasodik és gyermekeik lesznek. Az esküvő azonban elmaradt. Az eljegyzés 3 évig tartott, és szakítással végződött.
A banda első albuma után további 2 lemezt adtak ki egy év közt. A Queen rendkívül népszerűvé vált, Freddie sok új rajongó szerzett, Mary pedig furcsán kezdte magát érezni Freddie új világában.

– Valamikor később – mondja. „Egy kis boltban megpillantottam egy csodálatos antik esküvői ruhát. És mivel Freddie nem mondott többet a házasságról, az egyetlen módja annak, hogy próbára tegyem a vizet, az volt, hogy azt mondtam: „Ideje megvennem a ruhát?” De nemet mondott. Elvetette az ötletet, és soha nem történt meg. Csalódott voltam. A dolgok nagyon bonyolulttá váltak, és a köztünk lévő légkör sokat változott.”

Mary Austin a Daily Mailnek adott interjújában

Külön lakni

Freddie későn kezdett hazajönni, és kapcsolatuk halványulni kezdett. Egy idő után bevallotta Marynek nem hagyományos szexuális irányultságát. Mary emlékeztet arra, hogy mindig őszinték lenni igyekezni, és kerültek a vitákat. Szerelmi történetük véget ért, de a barátság és a plátói szerelem e nagyszerű rocksztár és az egyszerű lány között életre szólóvá vált.

A szakítás után Mercurynak sikerült rávennie Maryt, hogy ne hagyja el őt, és letelepedett egy helyen, pár lépésre a férfi lakhelyétől. Mindig mellette volt asszisztensként, és elkísérte koncertekre és turnérára.

„1970-ben ismertem meg Maryt, és azóta is meleg a kapcsolatunk. Soha senki máshoz nem voltam olyan közel, mint hozzá. 7 éve élünk együtt, és még mindig szeretem. A szerelem olyan dolog, a legnehezebben elérhető, és olyan durva csalódást okoz , mint semmi más. Mary és köztem egy erős kötelék van, amely az évek során még erősebb lett. Sok mindenen ment keresztül, és mindig mellettem maradt.

Mary Austinnak megvolt a maga személyes élete, akárcsak Freddie Mercury. Mary 2 gyermeket szült, de nem ment férjhez az apjukhoz. Freddie Mercury lett Mary legidősebb fiának a keresztapja . Freddie akkoriban kétségbeesetten kereste a szerelmet, rajongók tömegei vették körül, de mindig felkereste Maryt, amikor meleget és támogatást keresett.

„Minden szeretőm megkérdezte, miért nem tudták Maryt, de ez egyszerűen lehetetlen. Az egyetlen barátom, Mary, és nem akarok senki mást. Számomra ő volt az élettársi feleségem. Számomra ez egy házasság volt. Hiszünk egymásban. Ennyi nekem elég. Nem tudtam úgy beleszeretni egy férfiba, mint Marybe.”

A betegség és a történet vége

Kezdetben csak 2 ember tudta, hogy Freddie Mercury HIV-pozitív – Mary Austin és Jim Hutton. Amikor a betegség már majdnem legyőzte az énekest, ez a két ember mindig ott volt mellette. Mary volt az egész életen át tartó és hűséges barátja, míg Jim a nagyszerű énekes utolsó szeretője.

Hutton maga 20 évig élt a HIV-fertőzés után, és 2010-ben tüdőrákban halt meg.

1991-ben Mercury elvesztette látását, és majdnem ágyhoz kötött. Abbahagyta a tabletták szedését , és nem volt hajlandó az életéért küzdeni. Mary és Jim ott voltak vele – a régi időkre elmélkedtek, a Queen koncertjeit nézték, együtt nevettek és sírtak.

„Tiszta barátság a miénk, de a színvonalú barátság. Ez egy ösztönös dolog. Még mindig szeretem őt. Valószínűleg együtt fogunk megöregedni.”

Öröklés és temetés

Freddie Mercury 1991. november 24-én elhunyt. Halála előtt Freddie végrendeletet kötött, bevételi és jövőbeli (jelenleg) legnagyobb részét és hatalmas kastélyát, a londoni Garden Lodge-t Mary Austinnak adta .

„Lehetnél a feleségem, és úgyis megkapnád ezt az egészet [öröklést].”

Mary Austin elmondta, hogy Mercury barátai és kollégái hátat fordítottak neki, miután megtudták, hogy Freddie ráhagyta a pénzének legnagyobb részét. Barátja halála után teljesen magányosnak érezte magát, és elég sokáig harcolnia kellett az adóhatósággal, mert azzal fenyegetőztek, hogy elviszik Mercury kastélyát.

Merkúr akaratának másik fontos pontja a temetése volt. Az énekesnő azt akarta, hogy Mary Austin terítse ki a hamvait, és titokban tartsa a helyet, ahol csinálta. Mercury attól tartott, hogy idegen emberek gyűlnek össze a sírjánál, és nem akarta, hogy bárki beszennyezze végső nyughelyét.

Mary 2 évig őrizte az urnát Merkúr hamvaival, majd szétterítette. Teljesítette Freddie kérését – a világon senki sem tudja, hol vannak a nagy Freddie Mercury hamvai.

„Élete során soha nem árultam el Freddie-t. És most soha nem fogom elárulni.

A Queen rajongóknak több elméletük is van ezzel kapcsolatban. Az első szerint Mária az énekesnő hamvait szülőföldjére, Zanzibárra vitte. A második elmélet szerint Freddie utolsó nyughelye a kastélyának kedvenc kertjében, a Garden Lodge-ban van. A harmadik pedig akkor jelent meg, amikor rajongói nemrég találtak egy emléktáblát Farrokh Bulsara névvel, ami Mercury valódi neve. Mary Austin egyik elméletet sem erősítette meg.

Ma

Mary Austin 2018-ban töltötte be a 67. életévét. Mercury kastélyában él, megközelíthetetlen falak mögött, és nem kommunikál újságírókkal. Mary nem volt hajlandó részt venni a Bohemian Rhapsody forgatásán , de elolvasta a forgatókönyvet és jóváhagyta.

A Queen rajongói nem nagyon szeretik Mary Austint. Freddie Mercury rajongói a világ minden tájáról Londonba mennek, hogy meglátogassák Garden Lodge-kastélyát, és virágokat, festményeket és verseket hagyjanak ott a nagyszerű zenész emlékére. Mary azonban követelte , hogy távolítsák el ezeket a táblákat a birtok kerítéséről és ajtajáról. A falakat azóta plexi borítja, és azóta lehetetlen emlékezetesokat hagyni.

Freddie Mercury anyja és nővére, Kasmira azonban mindig is melegen viszonyultak Maryhez, és mindig is a Bulsara család részének tekintették őt.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

1 perce érkezett – csak így lehet füvet nyírni Magyarországon

Nagy Ervin végre megmutatta csodaszép 1éves ikreit