in

Ebédet akartak készíteni a sérült gólyából de ami ezután történt, arra nem számítottak

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található városban majdnem árván maradnak a gólyabébik, mert két ember úgy tervezte, hogy felhasználja őket az ebéd elkészítéséhez, amikor rájuk találtak. Szerencsére a rendőrség közbelépett, így most a gólya biztonságban van.

„Lehet, hogy egy húsleves lesz belőle” – mondta egy férfi Nyírlugoson, akinek a társaival együtt próbálkozni látszott a sérült gólya elrablásával.

A gólyatolvajakat egy szemtanú videóra vette, amelyet a Tények hírügynökséghez juttatott. A felvételen jól hallható, ahogy egy másik férfi vitatkozik az elkövetőkkel, megpróbálva megvédeni a repülésképtelen madarat. Valószínűleg a nő és a férfi már korábban észlelhette a madarat a környéken vagy az árokban, miután az megsérült, és nem tudott elrepülni.

„Az egy védett állat!” – szólt bele a szemtanú a gólyatolvajok vitájába, akik felháborodtak, hogy a férfi felvételt készített arról, amit a madárral terveztek tenni.

A vita folytatódott még azután is, hogy a felvétel készítője felszólította a két személyt, hogy hagyják békén a gólyát, különben hívja a hatóságokat.

„Hívjátok csak a rendőrséget, hívd a rendőröket, nyugodtan!” – válaszolta az egyikük.

A rendőrök gyorsan reagáltak és a helyszínre érkeztek, majd a gólyát végül a Debreceni Madármentő Állomásra szállították, ahol szakemberek vizsgálták meg és látták el. Kiderült, hogy a madarat korábban áramütés érte, ami miatt megsérült és nem tudott repülni. Mivel a tojó nem szenvedett súlyos sérüléseket, a szakemberek szerint hamarosan felépül és esélye lesz arra, hogy a kicsinyeivel együtt éljen tovább.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Betelt a pohár a LIDL-nél, súlyos változást vezetnek be azonnal!

Magyar Péter durván megmondta az igazat Gulyás Gergelyről!