in

Dobrev Klára készséggel vállalja a vitát Magyar Péterrel.

Magyar Péter, aki 14 éven át profitált a NER rendszerből, majd állítólag saját feleségét is titkos hangfelvételekkel fenyegető módon kamupozíciókban tartotta, vasárnap Facebook-oldalán hívta ki vitára Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktort.

E politikai ambíciókat dédelgető felkérésre a Fidesz részéről még válaszra várnak, de a Demokratikus Koalíció már jelezte, hogy Dobrev Klára, a párt európai parlamenti listavezetője készen áll arra, hogy szembenézzen a nemrég a Fideszből távozó politikussal.

„Európai parlamenti és önkormányzati választás előtt állunk. A vita indokolt, a vita a demokraták világában szükséges. Amennyiben a vitakezdeményezés az európai parlamenti választásokra vonatkozik, Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listavezetője áll rendelkezésre. Amennyiben a kezdeményezés egy polgármester-jelölti vitáról szól, az adott település DK-s polgármester-jelöltje lesz Magyar Péter vitapartnere. Mi demokraták vagyunk, ott leszünk az EP-listavezetői és a polgármester-jelölti vitákon is.” – írja a DK közleménye, amelyet lapunkhoz is eljuttattak vasárnap.

Ez az esemény Magyar Péter egy szombati tüntetésén kapott előzményt, ahol egy bizonyos Nagy János, a vád szerint korrupt politikusbűnöző és a Fideszhez nemrég csatlakozott szigetszentmiklósi polgármester szólalt meg.

Nagy János, aki két hónap múlva egy választási vereséggel néz szembe, 2022-ben állapodott meg a Fidesz-maffiával. 2022 szeptemberében eltávolította az ellenzéki bizottsági elnököket önkormányzati pozícióikból, helyükre fideszes politikusokat ültetve, akiket a testület később jóváhagyott. Egy évvel később, 2023-ban, több mint 6 millió forintos jutalmat szavazott meg magának, amelyet a fideszes képviselők jóvá is hagytak.

A DK már szombaton bejelentette, hogy perelni fogja Nagy Jánost az őt érintő, alaptalan vádak miatt, amelyeket Magyar Péter tüntetésén hangoztatott.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Halálos motorosbaleset Püspökladánynál

Hivatalos: Majka az X-Faktor új mentora