in

Brutális vihar fog lecsapni ma: hózáporra, jégre, zivatarokra figyelmeztetnek a meteorológusok

A HungaroMet előrejelzése szerint ma délután négy vármegye területén brutális vihar csaphat le, amely hózáporokkal, jégesővel és zivatarokkal járhat. A meteorológusok szerdára adtak ki riasztást, különös tekintettel a Salgótarján-Szeged vonal menti területekre, valamint a Dunántúl nyugati és északi részeire.

A felhőzet a délkeleti és keleti régiókban szakadozni fog, így ott rövidebb időszakokra kisüthet a nap, míg más helyeken hosszabb napos időszakok is várhatóak. A déli óráktól kezdődően záporok és jégdara záporok alakulhatnak ki, amelyeket villámlás és dörgés is kísérhet. A magasabban fekvő területeken hózápor is előfordulhat.

Az északi és északnyugati szelek élénk, helyenként erős lökésekkel érkeznek az ország nyugati felébe. A záporok és zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul, míg késő estére a hőmérséklet 6 és 11 fok közé hűlhet le.

A veszélyjelzés szerint a déli óráktól kezdődően a nyugati határszélen, majd késő délután elsősorban Pest és Nógrád megyékben is megdörrenhet az ég. A kialakuló záporokat és zivatarokat több helyen jégdara, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti. A lakosságot fokozott óvatosságra intik, és arra kérik, hogy lehetőség szerint maradjanak fedett helyen a vihar ideje alatt.

Magyarország időjárása idén is váratlan fordulatokat hozott: a nyári hőség után hirtelen lehűlés köszöntött be, és bizonyos területeken már a hó is megjelent.

Az Írott-kőn különösen szokatlan látvány tárult az arra tévedők elé, ugyanis a Kőszegi-hegység legmagasabb pontján frissen hullott hó fedte a tájat.

A vaol.hu riportja alapján az Írott-kő környékét 1-2 centiméteres hóréteg borította, ami jelentősen megváltoztatta a környék atmoszféráját.

A váratlan hideg és havazás világos jeleként szolgál annak, hogy az időjárás milyen gyorsan válthat a nyári melegtől a téli hidegig.

A helyszínen készült képek alapján az Írott-kő és környéke egy fehér lepelbe burkolózott, mintha csak egy váratlan téli tájképet varázsolt volna elő.

A meteorológiai előrejelzések további időjárási változásokat jeleznek. Bár az ég többnyire borult lesz, a déli és délkeleti részeken napos idő várható, bár erős felhőzet kíséretében.

Több helyen záporokra és esőzésekre kell számítani, különösen a Nyugat-Dunántúlon, ahol jelentős mennyiségű csapadék is eshet. A front mentén viharos szélrohamok is előfordulhatnak, amelyek az északnyugati irányba fordulnak.

Fontos megemlíteni, hogy az elmúlt hetekben az ország több pontján melegrekordokat döntöttek. Csak egy héttel ezelőtt Kiszomboron egy 70 éves melegrekordot sikerült megdönteni, amikor a hőmérséklet majdnem 4 fokkal emelkedett a korábbi rekordhoz képest, elérve a 31,4 Celsius-fokot.

Ez a tendencia csak megerősíti, hogy az időjárás mennyire kiszámíthatatlan és változékony lehet, ezért mindig fontos figyelemmel kísérni a legfrissebb meteorológiai híreket és előrejelzéseket.

Az Írott-kőn tapasztalt hóesés pedig csak egy újabb példa a természet változatosságára és a váratlan meglepetésekre.

↑ KAPJ VÁLASZOKAT MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁTÓL! ↑

Bochkor Gábor durván kiosztotta Tóth Gabit: Nyilvánosan vallotta, hogy sosem játszaná le a dalait

Megérkezett a poligráf eredménye: Hazudott a Magyar Péter színpadán fellépő bűnöző