in

50 ezer milliárd forintot érő aranyat találtak a Börzsönyben – Magyarország lesz az új Svájc!!!

Több aranyat rejt a Börzsöny, mint azt eddig gondolták. Egy most napvilágot látott, hét műhold bevonásával készített svájci georadar-kutatás szerint az eddig becsült 13 000 milliárd forintnyi arany és ezüst helyett 50 000 milliárd forint értékű nemesfémet rejt a hegy gyomra.

Egy hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy egy magyar vállalkozó geológiai kutatásokra hivatkozva azt állította, hogy 13 000 milliárd forintnyi aranyat és ezüstöt rejt a Börzsöny.

„Az általam feltárt és szakemberek által leigazolt számítások szerint 45 milliárd euró értékű ezüst és arany van a hegy alatt, ebből 36-37 milliárd euró a tiszta nyereség, ami kitermelhető, és ehhez jönnek még az egyéb fémek és ásványi anyagok, amelyeket a kitermelés során a felszínre tudnánk hozni” – mesélte akkor a Borsnak Varga István, a Hun-Bányászat Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Kft. tulajdonosa.

Az először csak hóbortos különcnek hitt vállalkozó akkor történelmi feljegyzésekre és régebbi kutatások anyagaira hivatkozott. A rendelkezésére álló adatokat, valamint újabb földmintákat küldött a világ három, ezzel foglalkozó legjobb független laborjába. Teóriája felkeltette három svájci bányászati egyetem figyelmét is, amelyek 7 műhold segítségével készített georadar-kutatás során az eddig hitt mennyiség több mint háromszorosát fedezték fel.

„Ez egész egyszerűen hihetetlen. Azt mindig tudtam, hogy van ott arany, de hogy ennyi és ilyen sűrűségben, az engem is megdöbbentett” – fogalmazott most a lapnak Varga, aki elmondta: a műholdak egy 70 négyzetkilométernyi földterületet pásztáztak végig.

„Az 500 méteres mélységig végzett előzetes elemzés alapján 3000 tonna aranyat és 3000 tonna ezüstöt rejt a Börzsöny. Ez az arany és az ezüst tőzsdei árfolyamán 153 milliárd euró, ami 50 ezer milliárd forint! Csak halkan jegyzem meg, hogy a teljes magyar államadósság 40 ezer milliárd” – nyilatkozta az aranyember.

Varga Istvántól azt is megtudtuk, a teljes termelés, tehát a bányászat és a háromfázisú dúsítás is a mélyben történne, és csak a kész aranyrudak kerülnének a felszínre egy elektromosan hajtott kisvasúthálózat segítségével. A vállalkozó hozzátette, mielőtt bármilyen bányászat kezdődne, az államnak ki kell írnia a koncessziót, ami iránt már több nagy bányavállalat is érdeklődik.

Ilyet még nem láttak a magyarok: Budapesten építik fel Európa legnagyobb felhőkarcolóját!

Épül a Gáspár-Kastély! Az ország legpompásabb kastélyát építi Gáspár Győző! – Ez lesz a Gáspár família új rezidenciája! Ilyet még nem láttot az ország