in

40 éves kor felett, csak heti 3 napot kellene dolgozni, a kutatók szerint!

A kutatók felfedezték annak az okát, hogy miért nem kellene a 40 év feletti személyeknek túl sokat dolgozniuk.

Nem szeretjük bevallani, de az idő múlásával veszítünk a jártasságunkból. Okosabbak leszünk, de csökken a memóriánk és a koncentrálóképességünk.

Egy csapat Melbournei tudós bebizonyította, hogy 30 ledolgozott óra egy héten jó hatással van az emberi szervezet kognitív funkciójának a fejlődésére, de a termelékenység csökkenéséhez vezet.

Ez a kísérlet 3500 – 40 év feletti hölgyön és 3000 – 40 év feletti férfin lett elvégezve.A tanulmány írója, Colin McKenzie professzor kifejtette, hogy a résztvevők több tesztet is el kellett végezzenek, ezek között volt olvasás és memóriateszt is.

Egy bizonyos szintű intellektuális stimulálás jót tesz előrehaladott korban, de ha ezt túlzásba viszik akkor egymással szembeni ellentétes hatások alakulnak ki.

A tudósok megállapították, hogy ennek a tesztnek az eredménye nagyon fontos, mivel több országban is a nyugdíjkorhatárt szeretnék egyre idősebb korra kitolni, ami azt jelenti, hogy az emberek többet kell dolgozzanak. McKenzie professzor véleménye szerint pedig ez a korosztály 3 napot kellene dolgozzon egy héten.

A legjobb megoldás az lenne, ha a 40 év feletti személyek rövidebb munkaidőben dolgoznának, mert ez stimulálja az agyat, de nem terheli túl.

McKenzie azt mondja nekünk, hogy találjuk meg az egyensúlyt az életben, mert ennek nagy hatása lehet a közérzetünkre és az egészségünkre.

Ne feledjük, a pénz fontos, de nem a legfontosabb dolog az életünkben. Senki sem arra akar emlékezni, hogy az egész életét a munkahelyén töltötte, vannak ennél sokkal fontosabb dolgok, pl. a szabadidőnket töltsük a családunkkal, utazzunk.

Forrás: bidista.com

Betelt a pohár Várkonyi Andreánál: Nekem többet ért a méltóságom és a tartásom

Támadják Tornóczky Anitát amiért 46 évesen szül: ” majd amikor elsős lesz, azt hiszik a nagymamája vagy…”